(FOTO) OSTAVILI DETE DA UMRE JER SU MISLILI DA JE VEŠTAC: A onda se pojavila ona i spasila mu život
Foto: Printscreen Facebook

Životna drama

(FOTO) OSTAVILI DETE DA UMRE JER SU MISLILI DA JE VEŠTAC: A onda se pojavila ona i spasila mu život

Planeta -
Afričkog dečaka roditelji su ostavili da umre misleći da je veštac, a onda ga je pronašla jedna humanitarna radnica i spasila mu život.

Dvogodišnji Nigerijac, koji sada nosi ime Nada, bukvalno je ostavljen da umre jer su njegovi roditelji smatrali da je dete veštac.

Dankinja Anja Ringren Loven, volonterka koja živi u Africi, pronašla je dečaka kako skroz go luta ulicama a u trenutku kada je nađen bio je izuzetno mršav i pun parazita jer je bio prisiljen da osam meseci živi od ostataka hrane koju su mu ljudi bacali.

Užasnuta prizorom, Lovena je prvo dečaku dala vodu a onda ga je dete, koje je bilo dezorjentisano i bolesno, umotala u ćebe i odvela ga u najbližu bolnicu na lečenje.

Lovenova je osnivač fondacije za pomoć u obrazovanju i razvoju afričke dece, već tri godine, a ispod fotografija dečaka Nade napisala je:

"Hiljade dece se optužuju da su veštice i videla sam mučenje dece, ali i mrtvu i uplašenu decu" napisala je ona na Fejsbuku zatraživši novac za lečenje deteta.

Kada je Nada stigao u bolnicu dati su mu lekovi za uklanjanje parazita iz stomaka i dnevne transfuzije krvi kako bi imao veći broj crvenih krvnih zrnaca, objasnila je Loven.

'Nada je sada stabilan. Uzima hranu i reaguje na lekove koje dobija. On sada može da sedi i smeje se. On je jak dečak", ispričala je ona.

Ona je napisala i da je Nada već u mogućnosti da se igra sa njenim rođenim sinom.

"Ja ne znam kako da to opišem rečima. To je ono što čini život tako lepim i vrednim i zato ću pustiti slike da govore same za sebe ", napisala je ona.

Inače, dva dana nakon što je Lovenova tražila pomoć kako bi platila skupe medicinske račune za dečaka, na račun njene organizacije stiglo je čak milion dolara iz čitavog sveta.

"Sa ovim novcem, možemo, osim što ćemo dati Nadi najbolji tretman, izgraditi i novu kliniku i sačuvati mnogo više dece od mučenja!", rekla je Lovenova.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track