SIRIJA OZBILJNO OPTUŽUJE: Lekari bez granica rade za francusku obaveštajnu službu!
Foto: Reuters, 31.01.2016.

Humanitarci špijuni?

SIRIJA OZBILJNO OPTUŽUJE: Lekari bez granica rade za francusku obaveštajnu službu!

Planeta -
Sirijski ambasador pri UN Bašar al Džafari optužio je medjunarodnu organizaciju "Lekari bez granica" (Medecins sans frontieres - MSF) sa sedištem u Parizu da radi za francusku obaveštajnu službu.

Džafari je komentarisao tvrdnje Lekara bez granica da je najmanje 11 osoba stradalo u vazdušnom napadu na jednu bolnicu koju pomaže ta organizacija u sirijskoj severnoj provinciji Idleb.

"Ta navodna bolnica je otvorena bez dozvole sirijske vlade, a takozvani Lekari bez granica predstavljaju ogranak francuske obaveštajne službe koja deluje u Siriji", rekao je Džafari novinarima u sedištu UN u Njujorku. Stoga, Lekari bez granica snose odgovornost jer se nisu konsultovali sa sirijskom vladom o otvaranju bolnice, kazao je Džafari.+.

Francuski ambasador pri UN Fransoa Deletr odmah je osudio tu izjavu, ocenjujući da je sirijska vlada "još jednom pokazala svoje pravo lice".

Džafari je u ponedeljak optužio američku avijaciju da je bombardovala bolnicu MSF-a, dok su vlasti u Vašingtonu okrivile sirijske vlasti i Rusiju.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja