MONSTRUOZNO: Držali dadilju kao robinju 2 godine! Tukli su je i mučili za najmanju sitnicu!
Foto: Shutterstock

Horor u Teksasu

MONSTRUOZNO: Držali dadilju kao robinju 2 godine! Tukli su je i mučili za najmanju sitnicu!

Planeta -
Zvali su je idiotom, dok je dve godine 38-godišnja dadilja iz Nigerije prolazila teške muke kod para u Hjustonu. Tokom tog vremena nisu joj dozvolili da opere kosu, okupa se u toploj kupki ili jede bilo što osim njihovih ostataka hrane, tvrdi državni tužilac.

A ako se roditeljima nije svidjelo kako je obukla decu, tukli bi je i vukli za kosu.

Danas paru iz Teksasa, Čudju Nsobundu (56) i njegovoj supruzi Sandri (50), preti 60 godina zatvorske kazne jer su dadilju zarobili, terali da radi 20 sati dnevno i mučili u svojoj kući horora.

Otkriveno je da je američki bračni par, rodom iz Nigerije, lažno privukao dadilju u kućno ropstvo, pri čemu je izložena psihičkom i fizičkom zlostavljanju pre nego što je pobegla, nakon što je nazvala SOS telefon za pomoć žrtvama trgovine ljudima u oktobru prošle godine.

Žena, identifikovana kao A.E., pobegla je iz Lagosa u septembru 2013. godine, te se uselila kod monstruoznog para kojeg je upoznala godinu dana ranije, dok su usvajali dve bebe u Nigeriji. Prije bega, dadilja je čuvala decu u Nigeriji za 100 dolara mesečno.

Nakon dolaska, potpisala je petogodišnji ugovor s Nsobunduovima, verujući da će se brinuti za njihovih petero dece. Ali ubrzo su se njeni snovi o boljem životu pretvorili u noćnu moru.

Sandra joj je uzela pasoš i dokumenta čim ju je pokupila na aerodromu, te je naterala dadilju da se reši sve svoje odeće i ličnih stvari. Sve što je smela da zadrži bila je njena stara Biblija, u koju je potajno sakrila svoju nigerijsku glasačku kartu.

Morala je da radi od 5:30 ujutro do jedan sat posle ponoći, čisteći kuću, kuvajući i čuvajući decu. Nije smela da gleda televiziju ni da sedne i odmori tokom dana.

Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Nije joj bilo dozvoljeno da jede svežu hranu, nego je smela da uzme samo ostatke kuvane hrane. U retkim trenucima kad joj je dozvoljeno da se "počasti" čajem, smela je da koristi samo mleko koje je ostalo u dečjim činijama od doručka.

Poznanici i komšije u šoku, jer su bili pristojna porodica

Sandra joj je često pretila da će je vratiti u Nigeriju, tukla ju je nekoliko puta nedeljno, zavisno od toga šta bi joj zamerila.

Jednom ju je tako udarila zato što je "krivo držala bebe", pa je dadilja živela u večnom strahu da će je Sandra udariti po levoj ruci, koju je slomila nekoliko godina ranije i koja joj nije dobro zarasla.

Na Uskrs prošle godine, Sandra je dadilju vukla za kosu jer joj se nisu svidele čarapice koje je obukla njenoj trogodišnjoj ćerki. Nakon toga je skinula papuču i udarila je dadilju njom posred lica. Ali bes nije jenjavao pa je čak zapretila da će je upucati i ubiti jer se ne brine za decu na pravilan način.

Nsobundui inače poseduju zdravstvenu agenciju, te nemaju prethodne policijske dosijee, pa su tim više mnogi ostali začuđeni kad su u javnost izašle ove optužbe.

Čudja je njegov advokat prozvao izrazito velikim vernikom koji je aktivan u crkvi, te mu se optužbe čine gotovo kao da dolaze iz lošeg filma. I komšije su u šoku. Oni koji imaju decu ističu da su se njihova deca često igrala s Nsobunduima i da nikad nije bilo problema s njima, ali i da im nije jasno kako su se tako mogli odnositi prema dadilji. U sudskoj tužbi su detaljno opisani brojni incidenti koji bi svakoga šokirali.

Tako je jednom prilikom u aprilu prošle godine Sandra navodno toliko jako udarila šakom dadilju u leđa da ju je oborila na pod, a sve zato što je jedno od dece plakalo i nije želelo da ide u šetnju.

Navodno se tad Čudj sažalio nad njom, izvinio joj se i dao joj analgetik i flašu vode.

Nisu je doveli u Ameriku da pere kosu

Ali ni "glava kuće" nije bio inače puno bolji ni blaži. Zvao ju je idiotom i zabranio joj je da pere kosu.Jednom kad je Sandra napustila kuću, dadilja je pokušala da se okupa, ali ulovila ju je njihova devetogodišnja ćerka koja je odmah nazvala majku.

Sandra je ćerki rekla da doda telefon "idiotkinji" i rekla joj da je nije dovela u Ameriku kako bi prala kosu, nego da odmah napusti kadu i pobrine se za decu.

Foto: Shutterstock, ilustracija
Foto: Shutterstock, ilustracija

Dadilja nije smela da se šiša ni da posećuje doktora, a jedini kontakt s spoljnim svetom je imala kad bi decu dovela u šetnju komšijinom ili kad bi povremeno pratila decu kod lekara ili u crkvu.

Navodno je razmišljala o napuštanju porodice, ali je ostala jer se bojala za dobrobit dvoje najmlađe dece koji još nisu krenuli u školu. Strahovala je da će deca, ako ona ode, ostati sama kod kuće.

Napokon je odlučila da pobegne kad je saznala da joj nisu platili nijednu platu otkad je došla u SAD, jer su je prethodno uveravali da joj novce uplaćuju na račun u nigerijskoj banci.

Nakon bega je otkriveno da je porodica lagala na zahtevu za vizu, gde su naveli da je dadilja Čudjeva sestra koja je udata za muškarca koji je u Nigeriji naveden kao njegov vozač. Čudj je takođe kao dadiljine roditelje upisao svoje rođake iz Nigerije.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track