ROGOZIN: Države se utrkuju da dobiju S-300
Foto: Youtube/Printscreen

Za izvoz

ROGOZIN: Države se utrkuju da dobiju S-300

Planeta -
U toku je borba stranih naručilaca za kupovinu poznatog sistema S–300, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin.

Strani naručioci stoje u redu za kupovinu ruskog protivvazdušnog raketnog sistema S–300, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin tokom svečanog otvaranja „Kirovskog mašinskog preduzeća“ koje ulazi u sastav koncerna PVO „Almaz Antej“.

Dmitrij Rogozin, Foto: Reuters
Dmitrij Rogozin, Foto: Reuters

"Faktički, danas je u toku borba da se napred pomeri svoj red i dobije sistem S–300“, rekao je Rogozin.Prema njegovim rečima, otvaranje tog preduzeća je još jedan korak napred.

"To su novi sistemi. To je ono što će imati ogroman značaj za odbrambenu sposobnost naše zemlje i uveren sam da je to ogroman izvozni potencijal“, rekao je.

Rogozin je naveo da se Rusija kreće putem stvaranja nove generacije naoružanja i vojne tehnike za vazdušno–kosmičku odbranu koja omogućava da se "u potpunosti osiguraju naši objekti od iznenadnog raketnog napada potencijalnih protivnika“.

Potpredsednik Vlade Rusije je naglasio da je u epohi kosmičkog i vazdušnog naoružanja pobednik onaj ko ima preimućstvo u toj sferi.

Prema njegovim rečima, Rusije je već obnovila kopneni sistem koji joj omogućava da vidi sve agresivne pretnje koje se približavaju njenoj teritoriji, bilo da su to krstareće rakete, supersonično raketno naoružanje avioni, itd.

Na redu je obnova sistema upozorenja o raketnom napadu kosmičkog baziranja.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track