SKANDALOZNA INICIJATIVA U ŠVEDSKOJ: Partijska omladina traži legalizaciju nekrofilije i incesta
Foto: Shutterstock

Šta je sledeće?

SKANDALOZNA INICIJATIVA U ŠVEDSKOJ: Partijska omladina traži legalizaciju nekrofilije i incesta

Planeta -
Omladinsko krilo švedske Liberalne partije podnelo je zahtev za legalizaciju nekrofilije i incesta.

Liberalna omladina je u svom obrazloženju objasnila da samo zato što se nešto "posmatra kao neobična i odvratno", ne znači da takve seksualne radnje treba zabraniti.

Oni žele da legalizuju dobrovoljni seks između dva rođaka starija od 15 godina, a seks sa leševima ako postoji pismena dozvola pre nego što je osoba umrla.

"Mi ne volimo moralne zakone uopšte, a ovaj zakon ne štiti nikoga sada. Mi smo mlado krilo partije i jedan od naših zadataka je da mislimo korak dalje", izjavila je Sesilija Džonson iz omladine Liberalne partije.

"Razumem da se nekrofilija i incest mogu posmatrati kao neobični i odvratni ali zakonom se ne može zasnivati na to što je nekom nešto odvratno", kaže ona.

Što se tiče nekrofilije, Džonsonova smatra da bi svako trebalo da odluči šta će biti sa njegovim telom posle smrti."Trebalo bi da bude u redu ako želite da ostavite svoje ostatke u muzej ili nauci, ili ako želite da ostavite svoje ostatke nekome da spava sa njima", smatra ona.

Kontroverzna najava je brzo kritikovan od strane liberala, i nekoliko visokih ličnosti u matične stranke.Bivši poslanik stranke Karl Hamilton napao na mlado krilo, nazivajući ih "budalastim" i optužujući da stavljaju publicitet iznad politike.

"Liberalna omladina Švedske fokusira se na publiciteta, ali teško da ova tema određuje našu i budućnost Švedske", napisao je na FB grupi za članove Liberalne partije.

"Sigurno morate shvatiti da se ljudi smeju vašem liberalizmu. I koji će sledeći izazov na listi top 100 prioriteta omladina staviti? Seks sa nilskim konjem?", upitao je on.

Potrparol liberala izjavio je u ponedeljak da ova partija ne podržava stav omladine i da se zalaže da nekrofilija i incest ostanu kažnjivi.

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja