(VIDEO) ERUPCIJA VULKANA IH RAZDVOJILA: Pronašla sestru nakon 30 godina potrage!
Foto: Printscr YT

Kolumbija

(VIDEO) ERUPCIJA VULKANA IH RAZDVOJILA: Pronašla sestru nakon 30 godina potrage!

Planeta -
Lorenu i Žaklin Sančez, erupcija vulkana Tolima 1985. godine u Kolumbiji odvojila je od roditelja. Devojčice koje su tad imale tri i devet godina, u panici su se odvojile.

Policija, koja je tada devojčice pronašla na dva kraja grada, dala ih je na usvajanje u dve različite porodice. Od tada, sestre nisu imale nikakav kontakt punih 30 godina, niti su znale da li je ona druga živa. Erupcija vulkana ubila je te godine oko 20.000 osoba.

Trideset godina kasnije, Armero fondacija koja je pomagala ugroženima, objavila je video o preživelima koji je gledala Žaklina Vaskez Sančez, jedna od sestara. Ona je na snimku ugledala devojku koja je jako ličila na nju zbog čega je pomislila da je to njena mlađa sestra Lorena Sančez.

I bila je u pravu. Žaklin je ubrzo stupila u kontakt sa Lorenom i DNK analizom je utvrđeno da je Lorena zaista njena davno izgubljena sestra.

"Ovo je predivan osećaj, mislila sam da mi je sestra mrtva godinama" rekla je Lorena i rekla kako moraju dosta toga da nadoknade. Iz Armando fondacije su istakli kako je ovo prvi put da su preko DNK analize uspeli da nađu članove porodica koji su preživeli vulkan.

"Teško je objasniti ovaj osećaj, mnogo sam srećna. Našla sam svoju drugu polovinu, svoju porodicu" rekla je Žaklin.

(Skynews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track