Putin: Kusto, pogodio si!
Foto: Rojters

Još šest godina vlasti

Putin: Kusto, pogodio si!

Planeta -
Proslavljeni srpski reditelj prisustvovao inauguraciji ruskog predsednika u Kremlju i lično mu čestitao na trećem mandate
1 / 9 Foto: Rojters

MOSKVA - Zakletva uz Čajkovskog i kavijar.Slavni srpski reditelj Emir Kusturica juče je u Kremlju prisustvovao inauguraciji novoizabranog ruskog predsednika Vladimira Putina, čiji će mandat prvi put trajati šest godina. Samo što je izašao sa ceremonije, Kusta je preneo Kuriru svoje utiske s tog svečanog čina.

- Bilo je veličanstveno! Upravo onako kako dolikuje inauguraciji predsednika jedne tako velike zemlje kao što je Rusija - rekao nam je Kusta, koji je na svečanosti bio u društvu velikog ruskog reditelja Nikite Mihalkova.

Nakon inauguracije, Kusturica je je lično čestitao Putinu na trećem predsedničkom mandatu.

- Stegao sam gospodinu predsedniku ruku, čestitao mu, a on mi se kratko zahvalio i rekao: „Pogodio si!“ A radi se o tome da sam pre izbora bio Putinov gost i tada sam podržao njegovu kandidaturu, a prilikom tog susreta rekao sam mu: „Bićete predsednik, sigurno“. On se toga setio i sada mi je rekao da sam pogodio - ispričao nam je Kusta, koji se s Putinom ponovo sreo juče uveče, i u to njegovoj kući.

Inače, Putin je juče u Andrejevsku salu Kremlja, gde je položio zakletvu, ušao tačno u podne, uz zvuke „Svečanog marša“ Čajkovskog. Držeći desnu ruku na specijalnom primerku Ustava, položio je zakletvu, koja se sastoji od 33 reči. Dosadašnji predsednik Dmitrij Medvedev potom mu je predao „nuklearni kofer“, sistem s kodovima za upravljanje atomskim naoružanjem.

Svečanosti, koju su prenosile državne televizije, prisustvovalo je oko 3.000 gostiju. Prema tradiciji, nije bilo stranih državnika.

Berluskoni podržao druga

Među gostima na inauguraciji Putina našao se njegov prijatelj, nekadašnji italijanski premijer Silvio Berluskoni. On je i nakon Putinove pobede na izborima u martu bio gost Putina u skijalištu blizu Sočija.

http://www.youtube.com/watch?v=5ri1I0Znn6A
http://www.youtube.com/watch?v=5ri1I0Znn6A
http://www.youtube.com/watch?v=zHrmaFPnhoM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track