BIO JE NOĆNA MORA SVAKOG ČUVARA: Ovo je Hudini koji je bežao iz zatvora 13 puta
Foto: Youtube/Printscreen

Begunac sa Floride

BIO JE NOĆNA MORA SVAKOG ČUVARA: Ovo je Hudini koji je bežao iz zatvora 13 puta

Planeta -
Da sam silovatelj ili ubica već bi me pustili, ali ja sam samo idiot koji je od njih napravio idiote, započinje svoju zatvorsku priču Mark Defrist.

Ovaj američki zatvorenik zadobio je nadimak Hudini zahvaljujući svom "umeću" da pobegne iz zatvora na najneverovatnije načine. Decenijama je tako sramotio zatvorske čuvare. Bežao je 13 puta. Uvek bi ga uhvatili i vratili natrag u ćeliju, koja je njegov dom od 19. godine.

Ono što je najzanimljivije je da svaki put kada bi pobegao iz zatvora kazna bi mu se produžavala, tako da je on i dalje u zatvoru u svojoj 55 godini za najobičniju pljačku. Da nije bežao bio bi na slobodu još u 23. godini. Proveo je zatočen 36 godina, duže nego neke ubice.

Njegova priča zainteresovala je mnoge aktiviste, ali i filmadžije. Aktivisti se slažu da za bekstva takođe mora da plati, ali isitiču da je izdržavanje kazne od njega napravilo ozloglašenog kriminalca.

Inače, sve što je on uradio je krađa alata koji je njegov otac ostavio u testamentu. Kada mu je otac preminuo 1979. godine, tada 19-godišnji Mark je otišao u šupu i uzeo alat. Njegova maćeha je pozvala policiju i porodični sukob ga je zapravo doveo tu gde jeste.

Pravio je replike ključeva, Foto: Youtube/Printscreen
Pravio je replike ključeva, Foto: Youtube/Printscreen

Defrist veruje da je strogo platio za sva svoja nedela jer je bekstvima od čuvara napravio budale. A bekstva su bila spektakularna. Jednom prilikom, u pića čuvara ubacio je lekove koje ukrao iz zatvorske apoteke. Drugi put je izbio sebi zub da bi ga poslali kod zubara. Pravio je čak i lažne pištolje od drveta koje je i upotrebio u jednom pokušaju bekstva. Jednom se čak katapultirao preko zida zatvora, a takođe, napravio je i repliku ključa koji čuvari nose na svojim kaiševima, pa je tako pobegao.

Koristio je i drvene pištolje, Foto: Youtube/Printscreen
Koristio je i drvene pištolje, Foto: Youtube/Printscreen

Nadležni nisu trpeli njegova bekstva pa su ga poslali u ozloglašeni zatvor na Floridi. Tamo je bio svedok nekoliko ubistava, a kaže da je i sam prebijan i čak silovan. Njegov advokat tvrdi da je Defrist proveo 20 godina bez prirodne svetlosti.

Uskoro mu se smeši sloboda, ukoliko se sve optužbe protiv njega odbace. Sada su sve oči uprte u njega. Da li će Hudini ponovo pobeći ili će se opametiti, prenosi portal News.com.au.

(News.com.au)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track