KURDI SMAKLI PREKO 200 DŽIHADISTA KOD ALEPA: I uhapsili još 20 boraca Al Kaide
Foto: Profimedia

Steže se obruč oko legla islamista

KURDI SMAKLI PREKO 200 DŽIHADISTA KOD ALEPA: I uhapsili još 20 boraca Al Kaide

Planeta -
Rukovodstvo SAD koje podržava Sirijske demokratske snage (SDF) objavilo je smrt 216 militantnih boraca Nusra fronta, ogranka Al Kaide u Siriji, posle dve nedelje sukoba u severnoj unutrašnjosti Alepa.

Kurdsko-arapski savez iz SDF-a je pokrenuo ranije prošlog meseca proširenu vojnu operaciju usmerenu na preuzimanje severnog sela u Alepu od militanata Al-Kaide i ISIS-a.

Tokom protekle dve nedelje, sukobi i dalje postoje između jedinica SDF-a i Al Kaide u blizini Azaza, severno od Alepa.

"Nedavni sukobi koncentrisani su u selima Malikia, Kaštar i Tanab u predgrađu Azaza u blizini turske granice", rekao je portparol SDF-a.

"Nakon proterivanja Nusra fronta iz ovih sela, naše snage prikupile su leševe 216 militanata i privela više od 20 drugih", rekao je zvaničnik.

SDF je takođe zaplenila veliku količinu municije i teškog oružja nakon preuzimanja skladišta oružja u blizini centra Azaza.

Podržani vazdušnim napadima koalicije koju predvode SAD, kurdsko-arapski savez vratio je kontrolu nad velikim teritorijama severnog Alepa, uključujući sela Švargha, Maranaz, Menagh, Kafr Nasih, Kafr Naia, i gradove Ain Dakna, Tal Rafat i Deir Džamal.

(ARA News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track