ISPOVEST SIRIJCA O TORTURI MAKEDONSKE POLICIJE: Tukli su me na smenu! Plakao sam u tišini...
Foto: Sky News Printscreen

Pretili mu srmću

ISPOVEST SIRIJCA O TORTURI MAKEDONSKE POLICIJE: Tukli su me na smenu! Plakao sam u tišini...

Planeta -
Mustafa, izbeglica iz Sirije, ispričao je kako se prema njemu odnosila makedonska granična policija, odnosno osobe koje su postavljene na granici Makedonije i Grčke kako bi je branile od najezde izbeglica.

“Pitali su me da li sam žedan, rekao sam da jesam, naravno. Dok me je udarao govorio mi je da će mi dati nešto da popijem, upitao me je da li znam šta će mi dati... Mislio je na urin...“, kaže Mustafa za Sky News.

“Ubacili su me u kabinu s makedonske strane granice. Mislio sam da se radi o rutinskoj proceduri. Naterali su me da skinem svu odeću sa sebe. Dobio sam udarac u stomak, toliko jak da sam odleteo u sam ugao kabine. Napali su me, znao sam da će nastaviti ako se budem žalio... Plakao sam u tišini“, rekao je Mustafa.

Kaže da je bio pretučen zato što je učestvovao u protestima izbeglica na granici, nakon što je ograničen njihov prolaz.

“Nisam protestvovao zbog sebe, to sam uradio zbog svih nas. U kampu može biti 850 ljudi, tamo ih je sada oko 14.000... Tukli su me na smenu, rekli su mi da se vratim u Grčku... Poslednje što sam čuo je da će me ubiti ako budem pričao o ovome“, dodao je Mustafa.

Makedonske vlasti demantovale su da je došlo do ovakvih incidenata i navele da osoblje na granici profesionalno obavlja svoj posao.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track