KOREJE OPET ZARATILE: Severna hakovala telefone visokih zvaničnika Južne Koreje
Foto: Shutterstock

Prepucavanje

KOREJE OPET ZARATILE: Severna hakovala telefone visokih zvaničnika Južne Koreje

Planeta -
Južnokorejska obaveštajna agencija je danas optužila Severnu Koreju da je hakovala pametne telefone više desetina zvaničnika Južne Koreje, iz kojih je ukrala tekstualne i glasovne poruke, kao i liste poziva.

U saopštenju Nacionalne bezbednosne službe Južne Koreje se navodi da je hakovanje izvršeno krajem februara i početkom marta, prenela je agencija AFP.

Nije navedeno ko su zvaničnici čiji su telefoni hakovani, niti da li ukradene tekstualne i glasovne poruke sadrže neke poverljive informacije.

Severna Koreja je takođe bezuspešno pokušala da hakuje imejl naloge zvaničnika južnokorejske železnice početkom godine, u sklopu priprema za sajber-napad na kontrolni sistem južnokorejske železnice, navodi se u saopštenju Nacionalne bezbednosne službe.

Zvanični Seul je poslednjih godina više puta optuživao Pjongjang za sajber-napade, što je Severna Koreja negirala. Zvanični Pjongjang je juče upozorio da će preduzeti preventivne nuklearne udare kao odgovor na vojne vežbe Seula i Vašingtona, koje smatra probom invazije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track