NA KORAK OD HAPŠENJA: Ovi migranti su silovali Nemice u Kelnu
Foto: Nemačka Policija

Potera

NA KORAK OD HAPŠENJA: Ovi migranti su silovali Nemice u Kelnu

Planeta -
Nakon dva meseca od početka akcije pod nazivom "Nova godina", policija Kelna objavila je fotografije petorice migranata za koje se veruje da su deo organizovane grupe optužene za masovne seksualne napade na žene tokom novogodišnje noći u Kelnu.

Iako su vlasti u ovom gradu iste noći objavile da su počionioci napada, silovanja i pljačkanja uglavnom bili muškarci iz severne Afrike, do juče nisu bila poznata njihova imena niti fotografije.

Foto: Nemačka policija
Foto: Nemačka policija

Zasad nije poznato gde se oni nalaze, ali ukoliko budu uhvaćeni, mogli bi da budu prvi osuđeni za jezive događaje koji su se dogodili na nekoliko lokacija.Napastvovanje žena rezultiralo je sa 379 krivičnih prijava. Policija je u februaru saopštila da je 75 ljudi identifikovano, ali zbog loših snimaka nadzornih kamera gotovo ništa nije bilo moguće dokazati.

- Snimci nadzornih kamera nisu dovoljno kvalitetni da bismo mogli jasno da prepoznamo napadače. Vidimo neke krađe i to je sve. Uzdamo se u izjave očevidaca i u to da će žrtve prepoznati napadače - rekao je policijski komandant Jurgen Matis.

Foto: Nemačka policija
Foto: Nemačka policija

U novogodišnjoj noći u Kelnu oko 1.000 muškaraca severnoafričkog i arapskog porekla u grupama su opkolili nekolicinu žena, koje su napali, opljačkali i silovali.- Bilo je strašno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastvovali - svedočila je jedna od stotinak žena.Nemačka javnost ostala je u šoku nakon otkrića da je došlo do više silovanja i pljačkanja u nekoliko većih gradova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track