(VIDEO) NEREDI U ČIKAGU: Sukobile se Trampove pristalice i protivnici
Foto: Youtube/Printscreen

Za i protiv

(VIDEO) NEREDI U ČIKAGU: Sukobile se Trampove pristalice i protivnici

Planeta -
Donald Tramp je otkazao je miting u Čikagu nakon što se hiljade okupljenih podelilo u dva tabora - pristalice i protivnike njegove kandidature.

Članica Trampovog osoblja je, skoro pola sata nakon predviđenog početka mitinga, izašla na podijum i rekla da će miting biti odložen iz bezbednosnih razloga, objavila je televizija MSNBC.

U saopštenju kampanje američkog biznismena, koje je izdato kasnije, navedeno je da će miting biti održan neki drugi dan, ali nije precizirano kada. Posle te objave, čulo se pevanje i navijanje među okupljenima, a izbili su sukobi zbog cepanja plakata pa je policija intervenisala.

Trampovi protivnici uzvikivali su "Ućutkali smo ga" dok se iz reda pristalica čulo "Želimo Trampa!".

Tramp je u telefonskom razgovoru za MSNBC, ubrzo nakon otkazivanja događaja, rekao da se sastao sa pripadnicima policije po dolasku u Čikago i da je smatrao da će biti moguće održati miting.

On je rekao da je napravio "mudru odluku" odloživši događaj radi bezbednosti ljudi.

Donald Tramp. Foto: AP
Donald Tramp. Foto: AP

"Ne možete više ni da održite miting u glavnom gradu ove zemlje", rekao je Tramp istakavši da je planirao da sa svojim pristalicama održi miran skup i da do sada nisu imali nikakvih problema.

On je dodao da očekuje da se podrška njegovoj kandidaturi za predsedničkog kandidata Republikanske stranke sada "samo povećati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track