RASKRINKAN LOVAC NA DŽIHADISTE: Silovao dve žene pa pobegao u Irak
Foto: Youtube/Printscreen

Hteo da izbegne robiju

RASKRINKAN LOVAC NA DŽIHADISTE: Silovao dve žene pa pobegao u Irak

Planeta -
"Lovac na džihadiste“ Bari Hol zvani Baza došao je u Irak navodno da bi se borio protiv Islamske države, ali se ispostavilo da je u stvari pobegao iz Velike Britanije, gde je osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja dve žene.

Nekadašnji britanski vojnik u aprilu prošle godine napustio je Evropu i stigao na sever Iraka, gde se kao navodni medicinski radnik priključio Kurdima koji se bore protiv terorista.

Kako navode britanski mediji, Hol je u julu 2015. godine u odsustvu osuđen na robiju zbog dva silovanja i jednog napada. Prethodno je čak i priznao krivicu za premlaćivanje čoveka. Kako se na suđenju za silovanje nije pojavljivao, policija je za njim izdala poternicu.

Oni su pre dva dana saopštili da su bili svesni gde se on nalazi, te iz tih razloga nisu ranije objavili njegovu fotografiju.Baza je, podsetimo, prošle nedelje dospeo na naslovne strane engleske štampe kada je na Tviter postavio fotografije na kojima stoji iznad ubijenih džihadista. Napisao je: „Sinoć smo proveli osam sati u lovu na džihadiste. Sada je vreme da ih pošaljemo u krevet.“

Britanac je odmah po odlasku otvorio i posebnu Fejsbuk stranicu, preko koje je tražio finansijsku pomoć.

- Moji životni troškovi u Iraku su oko 100 funti mesečno i bilo kakva mala donacija mnogo će pomoći - napisao je Bari i pokrenuo akciju, koja je na kraju i urodila plodom.Prikupio je 1.700 funti od 42 ljudi koji nisu imali pojma da je reč o silovatelju za kojim je raspisana poternica. Pre pet meseci je dodao:

- Zahvalni smo na pomoći, ali postoji još mnogo toga što treba da uradimo u Kurdistanu i zato vas molim da nastavite da šaljete novac, pokazujući tim putem podršku.

Svaki virtuelni kontakt s njim je trenutno nemoguć jer je pogasio svoje naloge.

Preko interneta molio za novac

MOJ VUČJAK MAKS JE GLADAN

Na stranici za donacije Baza je napisao da mu je novac, pored elementarnih stvari, potreban i za njegovog psa.

- Kao volonter moram da pokrijem troškove kako za sebe, tako i za Maksa. On je nemački ovčar kog sam pokupio pri dolasku u Kurdistan - napisao je samozvani borac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track