ZA SADA NIKO NIJE PREUZEO ODGOVORNOST: Tri Izraelca i Iranac ubijeni u napadu u Istanbulu
Foto: Youtube/Printscreen

Terorizam

ZA SADA NIKO NIJE PREUZEO ODGOVORNOST: Tri Izraelca i Iranac ubijeni u napadu u Istanbulu

Planeta -
Turska televizija javila je da su u napadu pored bombaša samoubice stradali Simah Siman Demir (60), Jonatan Suher (40), Avraham Goldman (70) i Iranac Ali Riza Halman (31)

ISTANBUL - Tri Izraelca i jedan Iranac ubijeni su danas u samoubilačkom napadu u centru Istanbula u kojem je ranjeno 36 osoba, preneli su večeras turski mediji pozivajući se na bolničke izvore.

Turska televizija javila je da su u napadu pored bombaša samoubice stradali Simah Siman Demir (60), Jonatan Suher (40), Avraham Goldman (70) i Iranac Ali Riza Halman (31). Izrael je danas uputio dva aviona u Istanbul kako bi u zemlju vratio povredjene Izraelce.

Mediji su naveli da medju 36 povredjenih ima 11 izraelskih državljana. Eksplozija se dogodila u glavnoj trgovačkoj četvrti, u ulici Istiklal, jednoj od najpoznatijih u Istanbulu u kojoj vikendima obično vladaju velike gužve. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad u Istanbulu.

U Ankari je u bombaškom napadu prošle nedelje ubijeno 37 ljudi, a odgovornost za napad preuzela je radikalna kurdska grupa "Sokolovi za slobodu Kurdistana". Ista grupa preuzela je odgovornost i za napad krajem februara u turskoj prestonici, kada je poginulo 28 ljudi.

U oktobru 2015. godine više od 100 ljudi je poginulo u bombaškom napadu tokom jednog skupa u Ankari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track