PUTNICI NISU BILI SVESNI HORORA: Kada su nam rekli da bežimo, niko se nije pomerio!
Foto: Tviter/C McDonald-Gibson

Ispovest novinara

PUTNICI NISU BILI SVESNI HORORA: Kada su nam rekli da bežimo, niko se nije pomerio!

Planeta -
Serija eksplozija potresla je jutros aerodrom i mrežu metroa u Briselu, a stradalo je najmanje 28 osoba, dok u prestonici EU vlada panika.

Sve više svedoka otriva svoja iskustva tokom boravka na aerodromu. Šarlot Mekdonald Gibson, dopisnica Tajma iz Brisela, bila je na aerodromu u vreme napada.

"Čekala sam da se ukrcam na let za Frankfurt kada je neko iz restorana dojurio i povikao "Svi napolje"! Niko nije znao šta se događa. Požurili su nas ka izlazu terminala, a preko razglasa su se čule reči "Evakuacija! Evakuacija! Ovo je naređenje da se evakuiše aerodrom", kaže Šarlot.

Međutim, i dalje se niko nije pomerao. Nije bilo nikog od osoblja da kaže šta tačno treba da se radi. Jedan od njih je prokomentarisao: "Ovo se nikada ranije nije dogodilo pa zato ne znamo šta da radimo".

Zatim, nastavlja Šarlot, preko razglasa se čula naredba da se ostane na terminalu.

"Bili smo zaključani. Oko 30 minuta kasnije ponovo je počela evakuacija. Bilo je potrebno oko 45 minuta da svi izađu. Odveli su nas u odeljenje za prtljag gde smo čekali čitav sat. Nije bilo nikakvih informacija šta se događa oko nas. Bebe su plakale", zaključila je Šarlot.

Ona navodi da i dalje veliki broj ljudi boravi u hangaru čekajući da se ukracaju u autobuse ne bi li napustili aerodrom.

(Time)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track