ŽESTOKE BORBE U PALMIRI Asadovi Sokolovi pustinje potisnuli džihadiste! Vodi se bitka za svaki metar
Foto: Twitter

Leglo islamista

ŽESTOKE BORBE U PALMIRI Asadovi Sokolovi pustinje potisnuli džihadiste! Vodi se bitka za svaki metar

Planeta -
Nakon što su odredi "Sokolova pustinje“ ušli u grad sa strane raskrsnice auto-puta Damask–Palmira-Dejr el Zor, pored hotelskog kompleksa „Semiramis“ vode se žestoke borbe. Za nekoliko sati Sokolovi su uspeli da potisnu militante u dubinu Palmire.

Pripadnici odreda ustanika „Sokolovi pustinje“ pod komandom sirijske vojske utvrdili su svoje položaje na teritoriji hotelskog kompleksa Palmire na jugoistoku grada.

Napad na Palmiru je počeo nakon što su se sirijska vojska i snage samoodbrane učvrstile na svim strateškim visoravnima sa tri strane od grada. Odredi „Sokolova pustinje“ ušli su u Palmiru sa strane raskrsnice auto-puta Damask—Palmira—Dejr el Zor.Žestoke borbe se vode pored hotela „Semiras“. Nekoliko sati pripadnici samoodbrane su uspeli da slome odbranu terorista ISIS i potisnu militante u dubinu Palmire.„Levo od Palmire prodiru borci sirijske vojske pukovnika Suhejla. Militanti za sada kontrolišu visoravan, gde se nalazi citadela. Jutros smo počeli napad bez podrške avijacije, jer je bila peščana oluka“, rekao je komandant odreda „Sokolova“ Madžid.

Sirijske vladine snage preuzele su juče kontrolu nad istorijskim delom grada Palmire koji se zove Tadmor, izjavio je brigadni general.Teroristička organizacija DAEŠ je pre oko godinu dana osvojila grad Palmiru, uništivši i oštetivši brojne drevne spomenike koje je Unesko proglasio svetskim kulturnim nasleđem.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track