Najnovije vesti

GRČKI MITROPOLIT ŠOKIRAO JAVNOST: Migranti skidaju ikone i pravoslavne krstove da bi se grejali
Foto: Printscreen Twitter

Strašno

GRČKI MITROPOLIT ŠOKIRAO JAVNOST: Migranti skidaju ikone i pravoslavne krstove da bi se grejali

Planeta
00:00h
Kalavritski mitropolit Amvrosije obratio se grčkom narodu rekavši da migranti lagano okupiraju Grčku i da su već počeli da propagiraju islam, a s druge strane da uništavaju pravoslavna obeležja.

Kalavritski mitropolit Amvrosije je uputio hitno obraćanje povodom situacije u Grčkoj, prenosi AgionOros.ru.

«Iz dana u dan postaje sve očiglednije da su «migranti», «izbeglice» i «ilegalci» osvajači Grčke. Sa svoje strane, politički sistem ih prihvata, štiti i stvara im povoljne uslove! Niko se ni zbog čega ne sekira… Jedan ministar iz vladajuće partije SIRIZA je prekjuče rekao otvorenu glupost: "Uz pomoć migranata rešiće se demografski problem Grčke." Kao što vidimo, Vlada brani osvajače naše zemlje. Međutim, osvajači-doseljenici su već započeli svoju razornu delatnost. Skidaju ikone sa zidova hramova i kapela i ubacuju ih u vatru kako bi se zagrejali. Od mitropolita Serafima su u luci Pirej zahtevali da skine pravoslavni krst", piše u obraćanju.

Mitropolit Amvrosije dodaje da su u gradu Kavala nelegalni migranti muslimani skinuli sa zidova škole ikonu Bogorodice i zahtevali da ne zvone crkvena zvona.

"Juče su u Evkarpiji u Solunskom rejonu muslimani delili brošure na grčkom sledećeg sadržaja. "Grci, poverujte u reči proroka Muhameda kako biste se spasili. Rat je došao u vašu zemlju. Krv nevernika će teći kao reka. Potpis: ratnici Alaha."", upozorio je mitropolit.

On dodaje da je na državnoj televiziji već prikazano izdanje dnevnika na arapskom jeziku.

"Probudite se! Ustanite iz letargičnog sna! Pogledajte šta se dešava unaokolo! Grčka propada! Polako umiremo. Nestaje naš pravoslavni i nacionalni identitet! Zar želite da se predate bez bitke? Razmislite!", rekao je mitropolit.

(Iskra.co/prevod Marina Todić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...