PAS TERORISTA: Banka mu stopirala ček zbog sumnjivog imena njegovog kućnog ljubimca!
Foto: Twitter

Nesporazum

PAS TERORISTA: Banka mu stopirala ček zbog sumnjivog imena njegovog kućnog ljubimca!

Planeta -
Odeljenju za odobrenje transakcija „Čejs banke“ ime mešanca pitbula Deš (Dash) učinilo se neobično sličnim arapskoj skraćenici za Islamsku državu "Daesh", oni su Frensisov ček uputili na dodatnu kontrolu ministarstvu finansija.

Amerikanac Brus Frensis koji boluje od retkog oblika multiple skleroze, pa je osim o invalidskim kolicima životno zavisan i od usluga devetogodišnjeg pitbula, iznenadio se kad mu je banka kašnjenje isplate čeka s pokrićem objasnila bezbednosnom proverom sumnjivog imena njegovog psa pomagača.

Pas se zove Deš, što na engleskom znači polet, elan ili interpunkcijsku crticu, ali je Brus najverovatnije dao ime da bi ukazao na živahnu narav ljubimca, čije ime je vlasnik upisao u nalogu za isplatu, kako bi objasnio uplatu za šetača psa.

Budući da se odeljenju za odobrenje transakcija „Čejs banke“ ime pitbula učinilo sličnim arapskoj kratici za Islamsku državu "Daesh", oni su Fransisov ček uputili na dodatnu kontrolu Ministarstvu finansija, sektoru za kontrolu imovine stranaca.

Ček je potvrđen nakon što se pokazalo da Deš nije na listi stranaca čija je imovina u SAD blokirana i da nema veze s međunarodnim terorizmom.

Fransis je rekao da je zadovoljan što je stvar rešena i izrazio razumevanje za postupak banke iako se šetač psa ljutio što isplata kasni, prenosi televizija Foks 2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track