ISPOVEST VETERINARA IZ OTETOG AVIONA: Ljudi, nisam nikakav otmičar, ja sam samo putnik!
Foto: Reuters, 29.03.2016.

Drama u avionu

ISPOVEST VETERINARA IZ OTETOG AVIONA: Ljudi, nisam nikakav otmičar, ja sam samo putnik!

Planeta -
Ibrahim Samaha ispričao medijima da je posada odmah rekla putnicima da je postojao problem sa avionom pre nego što su shvatili da je otet.

Čovek koji je bio među gomilom užasnutih putnika u otetom avionu Idžiptera kaže da je greškom okrivljen da je izvršilac otmice.

Samaha su egipatske vlasti prvobitno optužile da je odgovoran za otmicu, ali kada je čovek izašao iz aviona, mediji su preneli da on nije uključen u incident.

Veterinar je takođe otkrio da je posada aviona odmah rekla putnicima da je bilo problema sa avionom, pre nego što su shvatili šta se dešava, prenose mediji.

"Ja nisam otmičar, ja sam bio samo putnik na tom letu, i pušten sam zajedno sa ostalim putnicima, apsolutno nemam ništa sa otmicom." rekao je Samaha za BBC, i dodao:

"Nismo znali šta se dešava. Začudili smo se kada je posada tražila pasoše svim putnicima, što je neuobičajeno, na domaćim letovima. Prvo nam je posada rekla da postoji problem sa avionom, a tek kasnije smo shvatili da je avion otet."

Sedam ljudi, od koji su četvoro članovi posade i troje putnika, još uvek se nalaze u avionu sa otmičarem.

Motivi otmice još nisu poznati, a kiparski predsednik Nikos Anastasiades tvrdi da otmica nema nikakve veze sa terorizmom, dok vlada Kipra tvrdi da se radi o zaljubljenom čoveku.

Zvaničnik civilne avijacije na aerodromu Larnaka, dao je pregovaračima ime žene sa Kipra, koja im je uručila pismo. I dalje nije poznato u kakvom su odnosu žena i osumnjičeni.

Avion je iz Aleksandrije putovao u Kairo sa najmanje 55 putnika, od kojih je 26 stranaca i sedam članova posade.

Zvaničnici sa sajta koji se bavi praćenjem letova Flajt Radar24 rekli su da avion na početku leta nije pokazivao nikakve uzbunjujuće znake. Let između Aleksandrije i Kaira u normalnim situacijama traje oko 30 minuta.

Hosam al Kiš, zvaničnik egipatske vlade nije mogao da potvrdi da li čovek nosi eksploziv sa sobom. U ranijim izjavama iz egipatskog Ministarstva za avijaciju, rečeno je da je nosio pojas sa eksplozivima.

(Epeak.in)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track