OTMIČAR AVIONA NASAMARIO SVE: Prsluk sa eksplozivom koji je nosio bio je lažan
Foto: Printscreen Twitter

Lažna otmica

OTMIČAR AVIONA NASAMARIO SVE: Prsluk sa eksplozivom koji je nosio bio je lažan

Planeta -
Seif Eldin Mustafa koji je identifikovan kao otmičar aviona Idžiptera, imitaciju prsluka sa bombama najverovatnije je napravio od poklopaca za mobilne telefone.

Otmičar aviona na letu iz Aleksandrije za Kairo koji je morao da sleti u Larnaki nosio je lažni prsluk sa eksplozivom, navode kiparski zvaničnici.

Dok se čeka zvanični stav po pitanju razloga današnjeg incidenta koji je mnoge podsetio na poslednje terorističke napade u Evropi i Aziji, na internetu se pojavljuju fotografije otmičara koje su napravljene u nesumnjivo opuštenoj atmosferi.

Na jednoj od fotografija nepoznati čovek stoji pored otmičara i smejući se pravi selfi.

Seif Eldin Mustafa, koji je više od šest sati držao taoce u avionu Idžiptera, opušteno je pozirao za selfi fotografije sa putnicima.

Od sletanja do predaje otmičar je putnike i članove posade oslobađao u nekoliko navrata bez zvanično upućenog zahteva kiparskim vlastima. S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, otmičar je zahtevao stvari poput sastanka sa bivšom suprugom, azil u Kipru, ali i oslobađanje zatvorenika u Egiptu.

Nijedan od navedenih zahteva nije potvrđen, ali su kiparske i egipatske vlasti potvrdile kako otmičarev motiv nema veze sa terorizmom i da je u pitanju privatni razlog.

Razlozi se verovatno kriju i u papirima koje je otmičar izbacio iz aviona tokom pregovora na pisti aerodroma.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track