AL KAIDA UDARILA NA ISLAMSKU DRŽAVU: Džihadisti se potamanili u borbama blizu Damaska
Foto: Reuters 1 Dec 2015

Rat između terorista

AL KAIDA UDARILA NA ISLAMSKU DRŽAVU: Džihadisti se potamanili u borbama blizu Damaska

Planeta -
Najmanje 17 ekstremista Nusra fronta (sirijski ogranak Al-Kaide) poginulo je tokom sukoba sa radikalnom grupom Islamske države u zapadnom Kalamounu, blizu sirijske prestonice Damask.

"Nusra front je pokrenuo iznenadni napad na uporišta ID u dolinama az-Zamrani i Martiba u zapadnom Kalamounu u blizini libanske granice, što je dovelo do izbijanja žestokih sukoba između dve strane. Sukobi su se nastavili do utorka u noć", rekao je medijima aktivista Jaser Husein.

"ID je ubila 17 ekstremista Nusra fronta i ranila više od deset, u pokušaju da ih primoraju da se povuku iz regiona", rekao je Husein, pozivajući se na izvore iz ID.

S druge strane, izvori bliski ID potvrdili su je da je ubijeno najmanje 12 militanata iz njihovih redova tokom sukoba, uključujući i vojnog komandanta grupe u Kalamounu Abu Azama.

U proteklih nekoliko dana, u oblasti zapadnog Kalamouna vode se žestoke borbe između dve radikalne grup, naročito zbog toga što je Nusra front, zajedno sa drugim pobunjeničkim frakcijama, povela vojnu kampanju protiv ID u tom području.

(ARA News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja