POZIV NA KRVOPROLIĆE Islamska država: Usamljeni lavovi kalifata, krenite na Nemačku!
Foto: Profimedia

Službe u prirpavnosti

POZIV NA KRVOPROLIĆE Islamska država: Usamljeni lavovi kalifata, krenite na Nemačku!

Planeta -
Islamska država je objavila na internetu fotografije kojima poziva nemačke muslimane da u Nemačkoj sprovedu napade poput onih u Briselu. Kao mete se posebno izdvajaju kabinet kancelarke Angele Merkel i aerodrom Keln-Bon, saopštila je obaveštajna agencija SITE.

ISIS preti Nemačkoj i poziva na napad na međunarodni aerodrom u Kelnu samo nekoliko dana nakon smrtonosnih napada u Briselu.

Zapadna Europa je nakon prošlonedeljnih samoubilačkih bombaških napada ISIS-a u glavnom gradu Belgije, kada je ubijeno 32 ljudi, na visokom nivou pripravnosti. U sredu je Francuska saopštila da istražuje čoveka zbog sumnje za planiranje skorog čina "ekstremnog nasilja".

Podsetimo, službeni mediji Islamske države, Al-Furat, pokrenuo je juče kampanju kojom distribuira fotošop slike na kojima se prikazuje kabinet nemačke kancelarke koga guta plamen i kako terorista Islamske države stoji ispred aerodroma luke Keln-Bon u zapadnoj Nemačkoj, citirajući agencije prenosi televizija Al-Alam.

Slike i grafike je Islamske države su objavili danas i nemački mediji, a na njima su slogani koji na nemačkom podstiču muslimane da napadnu "neprijatelje Alaha".

Nemačke federalna policija, koja prati osumnjičene militante sa nemačkim pasošima pri povratku iz Sirije i Iraka, rekla je da zna za slike, ali da njihovo objavljivanje ne zahteva dodatne bezbednosne mere.

"Svesni smo tog materijala, a naši stručnjaci ga proveravaju. Jasno je da je Nemačka u središtu međunarodnog terorizma i da su se napadi mogli dogoditi, ali ovaj materijal ne menja našu procenu bezbednosti", rekla je portparolka federalne policije.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Šef savezne policije, Holger Mienč, rekao je da posle napada u Briselu ISIS želi da sprovede i druge "spektakularne" napade u Evropi, "posebno zbog poraza na ratištima u Iraku i Siriji".

Jedna od rasprostranjenih slika ISIS-a je ona na kojoj terorista u uniformi stoji ispred aerodroma luke Keln-Bon, na kojoj piše: "Ono što su tvoja braća mogla učiniti u Belgiji, učini i ti!" Druga prikazuje kabinet nemačke kancelarke u Berlinu u plamenu i terorista "Islamske države" ​​i tenk ispred zgrade.

Naslov glasi: "Nemačka je bojno polje!"

Nemačka se pridružila koaliciji na čelu sa Sjedinjenim Državama u vazdušnoj kampanji protiv ISIS u Siriji prošle godine, iako je svoju ulogu ograničila na misiju podrške. Nemački mediji su objavili video kojim ISIS slavi terorističke napade u Briselu u kojem se prikazuju tri sekunde pucnjave na aerodromu u Frankfurtu, očito preuzete iz nemačke televizije.

Portparolka nemačke federalne policije je još jednom ponovila "kako su trenutne bezbednosne mere dovoljne".

(Altermainstreaminfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track