(VIDEO) UGAŠEN POŽAR U ZGRADI RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Jedan vatrogasac povređen!
Foto: Printscreen YouTube

Uzbuna u Rusiji

(VIDEO) UGAŠEN POŽAR U ZGRADI RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Jedan vatrogasac povređen!

Planeta -
Požar u zgradi Ministarstva odbrane Rusije u centru Moskve je lokalizovan, saopštio je izvor u bezbednosnim strukturama prestonice

„Požar je lokalizovan u 16.30 po moskovskom vremenu“, rekao je sagovornik agencije. U nedelju je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se u jednoj od tehnoloških prostorija administrativnog korpusa Ministarstva pojavio dim.

Kasnije je vatra s drugog sprata zahvatila treći i četvrti, a potom i krov površine 1.200 kvadratnih metara, koji se urušio nakon što je požar zahvatio celu zgradu. Rusko Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je više od 250 ljudi kako bi bio ugašen požar u zgradi Ministarstva odbrane u Moskvi, koji je lokalizovan, ali se potom razbuktao i zahvatio sve spratove.

Prema navodima zamenika gradonačelnika prestonice Petra Birjukova, prilikom gašenja požara ranjen je jedan vatrogasac. Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da požar neće uticati na rad organa vojne uprave i tehničkih sistema.

Na lice mesta poslato je 253 ljudi, 72 vozila, uključujući 17 pokretnih merdevina, a to će biti i dodatno povećano", rečeno je iz pres-službe Ministarstva za vanredne situacije agenciji Tass.

Dodaje se da nema podataka o eventualnim žrtvama.

Zaposleni su evakuisani i požar je lokalizovan, ali očigledno ne dobro jer se požar raširio na svih pet zgradova stare zgrade u Znamenjki.

"Vatra se raširila na sve spratove stare stare zgrade u Znamenjki. Više od 30 vatrogasnih i spasilačkih timova je pozvano", naveo je izvor TAS S iz policije.

Ministarstvo odbrane i dalje ne komentariše ovaj incident.

(Tanjug/Raša tudej)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track