(FOTO) Čitulja koju su objavili roditelji pilota ubice Lubica razbesnela porodice žrtava!
Foto: Printscreen Bild

na godišnjicu tragedije

(FOTO) Čitulja koju su objavili roditelji pilota ubice Lubica razbesnela porodice žrtava!

Planeta -
Čitulja koju su roditelji kopilota "Džermanvingsa" Andreasa Lubica, koji je namerno srušio avion u francuskim Alpama i pritom ubio svih 150 putnika i članova posade, objavili u lokalnim novinama povodom godišnjice gubitka sina, izazvala je oštru raspravu u Nemačkoj

U njoj roditelji zahvaljuju prijateljima, porodici i lokalnoj zajednici na podršci koju su dobili posle smrti svog sina."Želeli bismo da zahvalimo svima koji su nas podržali i pomogli nam u godini punoj užasa i straha, neverice, nemira, očaja i žalovanja s čime smo se morali pomiriti, nositi se s tim velikim gubitkom i sa svime što se dogodilo", napisali su roditelji i brat pokojnog Lubica."Izgubili smo voljenu i dragocjenu osobu", napisali su.

To je razljutilo roditelje i porodice žrtava."Mi samo možemo posetiti našu ubijenu decu na groblju, a u sećanju koje je objavila porodica Lubic njihov sin je opisan kao dragocena osoba. Naš bes ne može se izreći rečima...", rekli su za Bild roditelji jedne od žrtava preko svog advokata.

Otac druge žrtve pokazao je saučešče, ali ga je razljutila činjenica da u čitulji nisu spomenuti ubijeni u nesreći."Ostao sam bez reči zbog ovog ignorisanja i nedostatka poštovanja prema mrtvima", kazao je.Korisnici društvenih mreža solidarisali su se sa porodicom Lubic.

"Što je tako iritantno u sećanju koje su objavili roditelji? Andreas L. je bio bolestan, a ne zao", napisao je jedan korisnik Tvitera.

"Nemaju li roditelji pravo žaliti za svojim detetom?", upitao je drugi.Bild je preneo čitulju sećanja na dan kada su učenici u gradu Halternu prisustvovali bogoslužjima u dve crkve za svoje prijatelje, koji su poginuli 24. marta prošle godine u avionu koji je tada 27-godišnji Lubic namerno srušio u francuskim Alpama.(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track