(VIDEO) UMRO OD TUGE ZA PSOM: Nije izdržao bez jedinog prijatelja
Foto: Printscreen Youtube

Tužno

(VIDEO) UMRO OD TUGE ZA PSOM: Nije izdržao bez jedinog prijatelja

Planeta -

Stariji čovek iz sibirskog grada Bratsk umro je posle dva meseca neuspelih napora da pronađe svog psa. Njegova jedina želja da ponovo dodirne svog voljenog ljubimca privukla je mnoštvo volontera koji su hteli da mu pomognu.

Vladimir Davidov (77) prebačen je u bolnicu krajem marta i umro od srčanog udara 1. aprila. Potraga za njegovim ljubimcem 11-godišnjim nemačkih ovčarom Janom, koga su navodno ukrali lopovi, bila je uzaludna uprkos značajnoj pomoći lokalne zajednice.

Davidov je stajao po ceo dan, oslanjajući se na njegovov štap, prkoseći hladnoći i vetru, i držeći transparent na kojem je pisalo "Ljudi, pomozite mi da nađem mog prijatelja." Njegova priča je obišla internet i dotakla srca stotina ljudi.

Nakon njegove smrti, na društvenim mrežama pojavila se grupa koje traži novac za njegovu sahranu. Naime, Davidov je izgubio suprugu a onda i posao, a očigledno da nije imao ušteđevine. Njegova jedina rođaka je sestra koja živi u Ukrajini, zbog čega će njeno pronalaženje biti teško, sugerisano je na društvenim mrežama. I zbog toga se u ovoj grupi traži da svako donira 50 rubalja (manje od 1 dolara) kao pomoć pri aranžmanu sahrane.

"Pomozimo da njegova sestra priredi normalnu sahranu i sahrani ga pristojno. Svi znamo koliko je to skupo sada", piše u postu.

Inače, volonteri planiraju da nastave potragu za psom i utvrde šta se zaista desilo, a u čast prijateljstva ovog čoveka i njegovog ljubimca podićiće i spomenik.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track