Najnovije vesti

ZAVRŠENA RACIJA U BRISELU: Policija pretražila distrikt Eterbek!
Foto: Twitter

ZAVRŠENA RACIJA U BRISELU: Policija pretražila distrikt Eterbek!

Planeta

Policijska operacija velikih razmera koja je danas izvedena u briselskoj cetvrti Eterbek je najverovatnije završena, a tokom nje je pretraženo jedno skladište, javljaju belgijski mediji, koji navode da je pretraga imala veze sa istragom o nedavnim napadima u Briselu

Rojtersov izveštač sa lica mesta javlja da je belgijska policija okončala pretragu stambenog kompleksa u centralnom distriktu belgijske prestonice, pri čemu niko nije uhapšen, dok su stanovnici zgrade evakuisani. Zgradu, koja ima prodavnicu u prizemlju, opkolila je policija, a forenzičari su ušli unutra, navodi britanska agencija.

 

Prema rečima očevidaca, tokom akcije koja je počela oko 13.00 sati, pedesetak policajaca bilo je raspoređeno na licu mesta, među kojima jedinice za deminiranje i snajperisti, a stigle su i spasilačke službe, prenela je belgijska televizija RTBF.

 

Jedinice za deminiranje i specijalci su oko 13.30 napustili lice mesta, dok je lokalna policija preuzela kontrolu nad tom zonom, koja je i dalje zatvorena. Ni federalno tužilaštvo ni federalna policija nisu pružili više informacija o ovoj akciji. Belgijska policija je juče uhapsila šestoro osumnjičenih za napade izvedene u Briselu 22. marta.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...