KRALJ PODZEMLJA: U brutalnim tučama ovaj čovek uvek izađe nepobeđen
Foto: Youtube/Printscreen

Borilački klub

KRALJ PODZEMLJA: U brutalnim tučama ovaj čovek uvek izađe nepobeđen

Planeta -

Bobi Gan smatra se pravim američkim šampionom u sportu poznatom samo među podzemljem.

Naime, gomila muškaraca se golim rukama, bez ikakve zaštite, bore jedni protiv drugih u okršajima, sličnim uličnim tučama, koji, naravno, nisu ni dozvoljeni zakonom.

Nedavno je Bobi Gan dozvolio novinarima da zavire u njegov mali, ilegalni svet. Zabeležili su i kako obara još jedan neslavni rekord. Priča se da je njegov skor - 71. pobeda i nijedan poraz.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Gan priznaje da mu je takva reputacija donela velike probleme i on je tako postao velika meta."Svi hoće da me srede i da se tako proslave. Moram da čuvam leđa", kaže Gun koji je savladao mnoge profesionalne boksere, majstore borilačkih veština i druge borce.

Razlika između ovakvog pesničenja i ulučnih tuča je što ipak postoji set pravila koji mora da se poštuje. Primera radi, ne sme se udariti protivnik dok je na zemlji.

Mnogima je privlačno da uđu u ring i da se pesnicama, bez ikakvih rukavica, bore i to za nagradu od nekih 50.000 dolara. Ipak, ne čini se da će u neko skorije vreme ovaj sport postati profesionalan i svrstan u ostale (uobičajene) sportske discipline.

(Unilad/Rolling Stone)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track