LA detektivka ubila ženu bivšeg ljubavnika
Foto: Rojters

DNK rešio misteriju

LA detektivka ubila ženu bivšeg ljubavnika

Planeta -
Zločin iz strasti počinjen je pre 26 godina, a DNK nađen u tragu ujeda na ruci žrtve dokazao da je ubica policajka Stefani Lazarus. Suparnicu brutalno tukla pa upucala

LOS ANĐELES - Bivša detektivka policije Los Anđelesa danas očekuje izricanje presude od 27 godina zatvora zbog ubistva supruge svog bivšeg ljubavnika.Stefani Lazarus je osuđena za ubistvo Šeri Rasmusen, koju je 1986. brutalno tukla, a zatim i upucala. Ubistvo se dogodilo u kući u kojoj je žrtva živela sa svojim suprugom Džonom Rutenom.

Tokom suđenja, akcenat je bio na ljubavnoj vezi između Lazarusove i Rutena. Iznete su tvrdnje da je Lazarusova postala opsesivno ljubomorna kada je Ruten odlučio da se oženi Rasmusenovom. Čitav slučaj se zasnivao na jednom jedinom dokazu - DNK Lazarusove koja je pronađena na ožiljku od ujeda na ruci žrtve.

Slučaj ubistva Šeri Rasmusen, posle više godina, ponovo su pokrenule kolege Lazarusove iz policije Los Anđelesa. Policija je uspela da poveže Lazarusovu sa slučajem, nakon čega je krenula u potragu za materijalnim dokazima.Policajci su analizirali DNK sa ožiljka žrtve i utvrdili da pripada ženskoj osobi, a zatim je uporedili sa DNK Lazarusove i potvrdili svoje sumnje.

Tehnologija za analizu DNK je pre 26 godina, kada se ubistvo dogodilo, još uvek bila u stanju razvoja, te je slučaj zatvoren zbog nedostatka dokaza. Detektivi su godinama verovali da su dva pljačkaša, koja su napala još jednu ženu u toj oblasti, kriva za ubistvo Šeri Rasmusen.Branilac optužene ostao je pri stavu da je dokaz u ovom slučaju nepouzdan jer je moglo doći do manipulacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track