(VIDEO) OVO JE NAJVEĆI KRVOLOK RUSIJE: Policajac koji je zaklao i silovao preko 50 žena
Foto: Printscreen Twitter

Isplivali novi detalji

(VIDEO) OVO JE NAJVEĆI KRVOLOK RUSIJE: Policajac koji je zaklao i silovao preko 50 žena

Planeta -

Mihail Popkov uhapšen je 2012. zbog ubistva 22 žene, ali sada je ovaj bivši policajac počeo da otkriva nove detalje nerazjašnjenih smrti.

Otkrivanje novih slučajeva, učinilo bi ga najvećim masovnim ubicom u Rusiji.

"Sibriski vukodlak" osuđen je na 22 godine zatvora zbog silovanja i klanja 22 žene. On je propevao kao ptica, a iz policije su rekli da je sve što je ubica do sada ispričao i potvrđeno.

Krvolok je žene vozio policijskim automobilom u sigurnu smrt. On bi ih pokupio na ulici, zatim silovao i na kraju ubio. Bivši policajac napadao je svoje žrtve, a zatim ih klao sekirom, noževima ili šrafcigerima.

Popkov (51) je 2012 rekao policiji kako je želeo da očisti ulice od prostitucije.

On bi bacao mrtva tela svojih žrtava, duboko u šume. Mnoge od žrtava nikada nisu ni pronađene. Među njima su bile i jedna nastavnica, prodavačica, ali i nekoliko prostitutki.

Detektivi koji istražuju slučaj otkrili su mnoštvo stravičnih grobnica punih ostataka mrtvih žena.

Ranije se verovalo da je Popkov svoje poslednje ubistvo izvršio 2000. godine, kada je tvrdio da je od jedne od žrtava dobio polnu bolest. Međutim, nova istraživanja policije su pokazala da je ubijao sve do 2005. godine, a sada se istražuju neka ranija ubistva iz 90-ih sa kojima je možda povezan.

Veruje se da je Popkov prešao i svog idola najvećeg sovjetskog serijskog ubicu Andreja Čikatila, koji je osuđen zbog 53 ubistva, ali i novijeg manijaka iz Moskve Aleksandra Pičuškina koji je usmtrio 49 osoba

Prema nekim saznanjima otkriveno je 50 novih ubistava "Sibirskog vukodlaka".

Njegove prve otkrivene žrtve su Tatjana Martunova i Julija Kuprikova, koje su pronađene mrtve u oktobru 1998. u predgrađu grada Angarsk posle noćnog izlaska.

Njegova supruga Elena i 28-godišnja ćerka Ekaterina odbile su da veruju u tvrdnje da je on ubica i stale u njegovu odbranu, ali kada je suđenje počelo odselile su se i pobegle u drugi grad.

Krvolok je, prema navodima, sa ubistvima počeo kada je otkrio da ga žena vara. On je za vreme suđenja rekao da je oduvek imao predrasude o ženama koje su noću izlazile same i pile bez svojih muževa ili momaka.

Policija je godinama odbijala da ga uhapsi jer nisu moglu da veruju da jedan od njih može da počini toliko zločina, a Popov je uhapšen tek kada je preko 3.500 policajaca uradilo DNK test.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track