Ruska stjuardesa: Pao superdžet?! Ha, ha, ha. Avion je g....
Foto: REUTERS

Momentalni otkaz

Ruska stjuardesa: Pao superdžet?! Ha, ha, ha. Avion je g....

Planeta -
Neprimeren komentar koštao je posla stjuardesu Aeroflota. Korisnici društvenih mreža snimili su ekran kompjutera sa ovom porukom i poslali "Aeroflotu"

MOSKVA - Stjuardesa ruskog "Aeroflota" Katarina Solovjeva bila je prinuđena da danas napusti ovu aviokompaniju zbog neprimerenog komentara koji je objavila na svojim nalozima na Tviteru i Fejsbuku povodom pada "suhoj superdžeta 100" u Indoneziji u kojem je stradalo najmanje 45 osoba.

Kako su preneli ruski mediji, stjuardesa je napisala: "Šta, pao superdžet?! Ha, ha, ha. Avion je g... Nije šteta za Aeroflot, ostao je jedan manje, a možda ćemo ih sve nekome prodati".

Ovaj komentar navodno je izazvao bes korisnika društvenih mreža koji su snimili ekran kompjutera sa ovom porukom i poslali "Aeroflotu", a Solovjeva je navodno uskoro uklonila sve svoje stranice na društvenim mrežama.Nešto kasnije,

"Aeroflot" je na zvaničnom Tviteru objavio da je danas sporazumno raskinut ugovor između ove kompanije i stjuardese Solovjeve.

Dok spasilačke službe još tragaju za telima žrtava katastrofe koja se dogodila 9. maja, oglasili su se i indonežanski i ruski stručnjaci koji su izneli različite pretpostavke o uzrocima pada ruskog aviona.

Prema rečima iskusnog pilota iz Indonezije Merpati Nusantara avion je pao zbog greške pilota koji nije leteo dovoljno visoko ignorišući činjenicu da je trebalo da preleti preko planine u koju je na kraju udario.

Probni pilot i heroj Rusije Magomed Tolboev rekao je da je verovatno došlo do greške u organizaciji leta, a njegov kolega Ruben Esajan pretpostavio je da u avionu nije radio uređaj za upozoravanje na blizinu zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track