GINE SE NA SVIM STRANAMA: 200 mrtvih u žestokim borbama u Alepu!
Foto: Anadolija

Sirija

GINE SE NA SVIM STRANAMA: 200 mrtvih u žestokim borbama u Alepu!

Planeta -

Više od 200 boraca pripadnika raznih oružanih snaga u Siriji poginulo je od nedelje u borbama u provinciji Alep, na severu zemlje.

Među ubijenim su 82 vojnika i pripadnika provladinih milicija, 94 džihadiste iz fronta Al Nusra, sirijskog ogranka Al Kaide, i njihovih islamističkih saveznika, kao i 34 pripadnika ekstremističke grupe Islamska država, navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako navodi agencija Frans pres, radi se o žestokim i komplikovanim borbama, jer u njima učestvuju sve oružane grupe koje učestvuju u sirijskom sukobu.

Borbe su se vodile između prorežimskih boraca i pripadnika grupe Al Nusra i pobunjenika, zatim između vojnika i pripadnika Islamske države, kao i između pobunjenika i pripadnika Islamske države.

Poprišta sukoba bila su kod mesta El-Eis, koje su zauzeli pobunjenici u južnom delu provincije Alep, zatim kod Handarata, severno od grada Alepa, kod Hanasera u istočnom delu provincije i na severu provincije, u blizini granice s Turskom.

U Siriji je od 27. februara na snazi primirje koje je dogovoreno uz posredovanje Rusije i SAD. U primirje nisu uključeni pripadnici Islamske države i fronta Al Nusra. Istovremeno, u Ženevi je ove nedelje počela nova runda mirovnih pregovora pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track