(VIDEO) ORMAN JEDNE KUĆE KRIO JE TAJNU: Policija San Dijega otkrila lukave planove krijumčara
Foto: Youtube/Printscreen

Dosetljivi kriminalci

(VIDEO) ORMAN JEDNE KUĆE KRIO JE TAJNU: Policija San Dijega otkrila lukave planove krijumčara

Planeta -

Američke vlasti otkrile su tunel dugačak oko 800 metara kojim se krijumčarila droga od jedne kuće u Tihuani u Meksiku do parcele u San Dijegu.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Zaplenjena je tona kokaina i više od 7 tona marihuane. To je 13. tunel koji je policija otkrila duž granice Kalifornije i Meksika od 2006. godine. Čak tri su se nalazila u istoj ulici u San Dijegu koja je paralelna sa granicom. Takvi tuneli su bili veoma opremljeni, imali su i struju i ventilaciju.

Noovotkriveni narko-put je služio za prevoz kokaina i marihuane, a imao je i lift koji može da primi do 10 ljudi. Lift je bio smešten u ormanu jedne privatne kuće u Tihuani. Put je potom išao cik-cak do San Dijega, a izlaz je bio zamaskiran velikom kantom za đubre.

"Kao prava zečja rupa. Mislim da je ovo potpuno drugačije od svega što smo do sad videli, urađeno je na genijalan način", rekla je tužiteljka Lora Dafi.

Uhapšeno je 6 ljudi, uključujući i jednog američkog državljanina.

Policija smatra da ovo otkriće pokazuje koliko su krijumčari privrženi gradnji tunela uprkos tome što iziskuje dosta vremena i novca. Potez San Dijego-Tihuana je vrlo pogodan za takve aktivnosti zbog rastresitog tla koje se može lako prokopati.

(ABCnews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track