Ahmadinežad: Za uništenje Izraela nije neophodan rat

Ahmadinežad: Za uništenje Izraela nije neophodan rat

Planeta -
Iranski predsednik se podsmehnuo Saudijskoj Arabiji u drugim arapskim zemljama bogatim naftom, zbog njihovih veza sa SAD

TEHERAN - Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad rekao je danas da rat nije neophodan kako bi se postiglo "uništenje" Izraela, objavila je iranska državna agencija IRNA."Rušenje cionističkog režima nužno ne iziskuje rat. Ako zemlje u regionu prekinu veze sa cionistima i bace ljagu na njih, to će izazvati kraj tog marionetskog režima", poručio je Ahmadinežad.Ahmadinežad, poznat po oštrim govorima protiv Izraela, smatra i da jevrejska država predstavlja "zloćudni tumor" koji treba ukloniti iz regiona, preneo je Frans pres. Iranski predsednik, takođe, se podsmehnuo Saudijskoj Arabiji u drugim arapskim zemljama bogatim naftom, zbog njihovih veza sa Zapadom, naročito sa izraelskim saveznikom, Sjedinjenim Američkim Državama.

"Kad bi lideri tih zemalja imali i malo mozga u glavi, ne bi prodavali svoju naftu, samo da bi kupili oružje u vrednosti od 60 milijardi dolara", zaključio je Ahmadinežad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja