Šest generacija slavilo babin 111. rođendan

Američke Topalovićke

Šest generacija slavilo babin 111. rođendan

Planeta -
Amerikanka Moli Vud ponosna na svoje naslednice, od kojih najmlađa, Brejlin, ima samo sedam nedelja

RIČMOND - Neverovatno.Šest generacija žena jedne porodice iz Virdžinije u SAD slikalo se na 111. rođendanu najstarije Moli Vud. Najmlađa među njima, Brejlin, ima samo sedam nedelja.

Moli je rođena 1901. u Šarlotsvilu, nikada nije pila, pušila, pazila je na ishranu i mnogo je radila. Radne navike prenela je i na mlađe generacije, pa tako njena ćerka Luiz Minter (88) i dalje čisti kuće i tako zarađuje otkako je u penziji. Luiz je rodila Beti Gudson (70) kada je imala 18 godina, a Betina ćerka Marlo Šiflet (39) postala je baka pre sedam nedelja, kad je Savana Šiflet (16) rodila malu Brejlin.

Moli Vud doživela je duboku starost, ali je život nije mazio. Dok je njeno dvoje dece bilo u pelenama i beba na putu, njen muž oboleo je od dečje paralize i tri godine nije mogao da radi. On je uspeo, uprkos negativnim prognozama lekara, da prohoda i da se vrati da radi na železnici. Uprkos svemu, Moli i dalje ima duha.

- Kad su joj doneli bebu u sobu i stavili je da leži do nje, ona je podigla ruke i rekla: „Više ne čuvam bebe, sada radim šta ja želim“ - ispričala je Molina ćerka Luis Minter, koja priznaje da ne bi želela da živi koliko i njena majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track