(VIDEO) DOŽIVEO OTKRIVENJE: Jedan od tvoraca Fox TV prešao u pravoslavlje i preselio se u Moskvu
Foto: Tsarigrad.tv

Amerikanac postao Rus

(VIDEO) DOŽIVEO OTKRIVENJE: Jedan od tvoraca Fox TV prešao u pravoslavlje i preselio se u Moskvu

Planeta -

Televizijski režiser Džek Hanik, njegova supruga i sin krstili su se na Veliku subotu u crkvi Svete Mučenice Tatjane, koja se nalazi uz Moskovski državni univerzitet.

"Ovo je za nas bilo veoma dugo putovanje. Ali, čini mi se da se dogodilo u vreme koje je Gospod blagoslovio. Svi mi pokušavamo da nešto uradimo onako kako smo sami zamislili, ali stvari se često dešavaju onda i kako mora da bude i kad je zamislio Bog“, rekao je Hanik posle svetog Krštenja.

Hanik i njegova porodica krstili su se na Veliku Subotu (Foto: Tsarigrad.tv)
Hanik i njegova porodica krstili su se na Veliku Subotu (Foto: Tsarigrad.tv)

Ovaj američki reditelj kaže da mu je veoma važno to što je cela njegova porodica prešla u Rusku pravoslavnu crkvu na drevni tradicionalni način, kako se to radilo u prvim vekovima hrišćanstva. Takođe je priznao da je tek prošle godine čuo za Blagodatni oganj.

"Mnogo godina radio samna vodećim televizijskim kanalima, na informativnim kanalima, ali na Zapadu o tome nikad nismo govorili. A ja sam shvatio da je to istinsko čudo. I danas u studio televizijskog kanala Carigrad javlja se to čudo. Čekamo da iz Jerusalima stigne Blagodatni oganj", ispričao je Hanik gostujući u emisiji ruske pravoslavne televizije za koju je počeo da radi kao režiser.

Porodica Hanik je i pre krštenja prihvatila pravoslavnu tradiciju - izdržali su ceo Veliki post, a i jaja su farbali. Hanik se preselio u Moskvu i na Veliku subotu počeo da radi na televiziji Carigrad.

"Gospod je 'Cargradu' namenio važnu misiju. Zato je i mene i moju porodicu pozvao da spakujemo kofere i da se iz Njujorka preselimo u Moskvu, da bih mogao da sa ruskom ekipom radim na ovom važnom projektu“, zaključio je Hanik.

Čujte ga i sami.

(Tsarigrad.tv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track