PENTAGON: Ubijen Abu Vahib, vođa Islamske države za provinciju Anbar
Foto: Twitter

Bivši član Al Kaide

PENTAGON: Ubijen Abu Vahib, vođa Islamske države za provinciju Anbar

Planeta -

Predstavnik Pentagona Piter Kuk izjavio je da je u napadu izvedenom 6. maja u blizini grada Rutba meta bio Abu Vahib, vojni emir Islamske države u provinciji Anbar na zapadu zemlje.

BAGDAD - Lider takozvane Islamske države (IS) za provinciju Anbar ubijen je u vazušnm udaru koalicije predvođene SAD zajedno sa još trojicom džihadista, saopštio je danas Pentagon.

Predstavnik Pentagona Piter Kuk izjavio je da je u napadu izvedenom 6. maja u blizini grada Rutba meta bio Abu Vahib, "vojni emir" Islamske države u provinciji Anbar na zapadu zemlje. Vahib je bio " bivši član Al Kaide u Iraku koji se pojavljivao na video snimcima egzekucije koju je sprovodila Islamska država," prenosi AFP.

foto: Profimiedia
foto: Profimiedia

"Smatramo ga za značajnog lidera IS ne samo u provinciji Anbar. Njegovo uklanjanje će biti značajan korak napred," dodao je on. Vahib i džihadisti su bili u vozilu kad su pogođeni. Kuk nije izneo bliže detalje i nije naveo da li je napad izvšen ratnim avionom ili bespilotnom letilicom.

"Od početka 2015. godine ciljali smo i ubili preko 40 viših pripadnika IS i Al Kaide. Uništili smo lidere ćelija, posrednike i planere," rekao je portparol. Uprkos znatnim uspesima, dižhadisti još uvek kontrolišu gradove Raka u Siriji i Mosul u Iraku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track