STRAVA U KAMPOVIMA U NEMAČKOJ: Izbeglice muslimani šikaniraju i zlostavljaju hrišćane
Foto: AP

Užas

STRAVA U KAMPOVIMA U NEMAČKOJ: Izbeglice muslimani šikaniraju i zlostavljaju hrišćane

Planeta -

Oko 40.000 hrišćanskih i drugih nemuslimanskih izbeglica, koje trenutno borave u centrima u Nemačkoj, diskriminisano je i maltretirano od strane drugih tražitelja azila, pa čak i stražara zbog svoje religije

Aktivisti za ljudska prava koji su objavili rezultate istraživanja na konferenciji za novinare, rekli su da je istraživanje obavljeno na najmanje 231 hrišćanskih migranata, koji su uglavnom stigli iz Iraka, Sirije i Avganistana.

88 odsto njih, reklo je da su maltretirani od strane muslimanskih imigranata zbog njihove religije.

Takođe, gotovo 50 odsto ispitanika izjavilo da su bili diskriminirani i maltretirani od strane čuvara u izbegličkim centrima. Većina stražara u tim centrima su takođe muslimani, prenose nemački mediij.

Dodatna ispitivanja 231 hrišćanskih migranata pokazala su da 42 odsto njih bilo vređano, 37 odsto dobilo je telesne povrede, a 32 odsto pretnje smrću.

Žene, koje su spasene iz ropstva islamske države u sirijskom gradu Raki, rekle su da su one i dalje nezaštićene i da ponovo sreću svoje zlostavljače u izbegličkim kampovima, rekao je Karl Hafen, iz Međunarodnog društva za ljudska prava sa sedištem u Frankfurtu.

Fadi S. hrišćanin iz Sirije, koji je učestvovao na konferenciji, rekao je da kad je stigao u kamp u Nemačkoj, bio je šokiran što se opet susreo sa muslimanskim fundamentalistima od kojih je zapravo bežao.

Organizacije za ljudska prava su pozvale vlasti u Berlinu da naprave odvojene kampove za hrišćane i muslimane.1.1 milion azilanata stigao je u zemlju 2015, a još novih će doći u 2016.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track