Goran Višnjić podržava zločince Gotovinu i Markača
Foto: REUTERS

Neverovatno

Goran Višnjić podržava zločince Gotovinu i Markača

Planeta -
Poznati hrvatski glumac otišao toliko daleko da je pozvao veće Haškog tribunala na ročištu u predmetu "Gotovina-Markač" da se ne vodi "političkim razlozima"

Podržao zločince!Poznati hrvatski glumac Goran Višnjić je pratio raspravu pred žalbenim većem Haškog tribunala na ročištu u predmetu "Gotovina-Markač" i pozvao Sud da se u odlučivanju o žalbi na prvostepenu presudu ne vodi političkim razlozima, nego "činjenicama i pravdom".

"Nisam došao ovde da podržim ratnog zločinca, došao sam podržati i stati uz čoveka, nosioca visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovedao u operaciji Oluji. U toj operaciji oslobođeno je selo mojih dede i bake i ja sam na tome zahvalan. Među svojim vojnicima bio je poznat kao vođa koji je insistirao na poštovanju etičkog vojnog kodeksa. Nisam ovde da bih držao govore i propodvedao bilo kome. Znam za plemenite napore ICTY-a da pokuša doneti mir u regiji, prenosi portal Depo.ba.

Došao sam ovde da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom. Mislim da smo svi ovde na kraju krajeva zbog pravde", rekao je Višnjić u kratkoj izjavi na engleskom jeziku u pauzi sudske rasprave.Nakon izjave upućene svetskoj javnosti na engleskom jeziku, Višnjić je na svom maternjem odgovarao na novinarska pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track