UHAPŠEN DOKTOR KOJI TVRDI DA JE KLONIRAO DECU: Troje mališana možda i u Srbiji
Foto: Printscreen Youtube

Skandalozno

UHAPŠEN DOKTOR KOJI TVRDI DA JE KLONIRAO DECU: Troje mališana možda i u Srbiji

Planeta -

Poznati talijanski ginekolog Severino Antinori (70) uhapšen je nakon što ga je jedna žena žena optužila za krađu jajnih ćelija.

Antinori je stavljen u kućni pritvor i uz to mu je, na zahtev italijanskog tužitelja, na godinu dana zabranjeno obavljanje lekarske delatnosti. Pokrenut je i postupak ukidanja dozvole njegovoj privatnoj klinici Matris u Milanu.

Tužila ga je 24-godišnja Špankinja, a doktorovi advokati odbacuju krivicu svog klijenta. Italijanski istražitelji tvrde da je Špankinja, po struci medicinska sestra, privremeno radila u Antinorijevoj klinici. Probni rok koji je dogovorila s njim je trebalo da traje mesec dana, piše BBC.

Početkom aprila ove godine u klinici su joj oduzeli mobilni, nakon čega su je, tvrdi, nasilno imobilisali i stavili pod anesteziju. Nakon toga su joj protiv njene volje izvadili jajne ćelije. Navodno je ipak uspela da se dočepa kancelarijskog telefona sa kojeg je nazvala policiju. Devojka je u šoku i vratila se u Malagu svojim roditeljima i dečku, izjavila je njena advokatica za italijanske medije.

Lekar je uhvaćen u petak na aerodromu Fiumicino i trenutno se nalazi u Rimu. Pod istragom je zbog teške pljačke i teške telesne povrede.Severino Antinori, kojeg BBC naziva italijanskim top ginekologom za veštačku oplodnju, stekao je svetsku slavu 1994. godine kada je pomogao Rosani Dela Korte da zatrudni i rodi u 63. godini. Italijanka je tako postala najstarija porodilja na svetu. Lekar je pomogao i mnogim drugim ženama u poznim godinama da postanu majke, pa je tako Engleskinja Patrisia Rešbruk 2006. postala najstarija Britanka koja je rodila.

Krađa jajnih ćelija mlade Špankinje nije prvi skandal poznatog stručnjaka. Severino Antinori se 2003. godine našao pod istragom italijanskih vlasti nakon svojih intervjua u kojima je potvrdio da radi na projektu ljudskog kloniranja.Hvalio se kako će tri žene, u tri različite države, roditi kloniranu decu. Ali šest godina kasnije, 2009. godine u italijanskim novinama "Oggi", tvrdio je da je uspeo u kloniranju. Rekao je da je klonirao troje dece kojima je u tom trenutku bilo devet godina i da žive u jednoj istočnoevropskoj zemlji.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track