POTRAGA PO SREDOZEMLJU: Objavljeni prvi snimci delova nestalog aviona
Foto: Tviter/Conflict News

Pariz-Kairo

POTRAGA PO SREDOZEMLJU: Objavljeni prvi snimci delova nestalog aviona

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavile su se prve fotografije prsluka za spasavanje za koje se sumnja da pripadaju nestalom avionu koji je leteo na relaciji Pariz-Kairo. Spasilačke ekipe su pronašle dva plutajuća objekta u krugu od 80 kilometara od mesta na kome je s radara nestao avion na letu MS804, prenosi Rojters.

Kako prenose mediji, ta dva objekta su prsluci za spasavanje. Informaciju je objavila grčka televizija i precizirala da je objekte južno od ostrva Karpatos otkrila jedna fregata koja je uključena u potragu za nestalim avionom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Egipatski avion koji učestvuje u potrazi za ostacima aviona kompanije "Idžipter", kasno noćas nestalog sa radara iznad Sredozemlja, uočio je u moru dva narandžasta predmeta za koje se veruje da pripadaju nestaloj letelici, rekao je neimenovani zvaničnik grčke vojske.

Preciznih informacija nema, a stižu oprečni izveštaji - neki izvori tvrde da su objekti veliki, a drugi navode da bi mogli da budu "prtljag ili manji predmeti iz letelice".

Takođe, prvobitno je javljeno da su objekti "bele i crvene boje", ali su se ubrzo pojavile prve fotografije, na kojima se vidi da su objekti žute boje.

Avion egipatske kompanije "Idžipter" sa 66 putnika i članova posade je leteo na liniji Pariz-Kairo kad je kasno noćas nestao sa radara u Sredozemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track