PUCNJAVA U VAŠINGTONU: Napadač ubijen, Bela kuća zatvorena
Foto: Profimedia

Prišao agentima tajne službe

PUCNJAVA U VAŠINGTONU: Napadač ubijen, Bela kuća zatvorena

Planeta -

Bela kuća je ranije danas bila blokirana pošto je policija prijavila da je došlo do pucnjave u blizini, a pojavili su se i izveštaji da je napadač mahao oružjem u pravcu agenata tajne službe, javljaju američki mediji

VAŠINGTON - Opsadno stanje oko Bele kuće je okončano pošto je policija ustrelila i pritvorila napadača koji je nešto ranije pucao u njenoj blizini. Kako je javio Rojters, u toj pucnjavi niko od pripadnika osoblja ili obezbeđenja nije povređen. Svi u Beloj Kući su dobro i bezbedno, saopšti je jedan zvaničnik. Predsednik Barak Obama koji se nije nalazio u Beloj kući informisan je o incidentu.

Bela kuća je ranije danas bila blokirana pošto je policija prijavila da je došlo do pucnjave u blizini, a pojavili su se i izveštaji da je napadač mahao oružjem u pravcu agenata tajne službe, javljaju američki mediji.

CNN je naveo da je osumnjičeni prišao punktu tajne službe gde je izvukao oružje. Agenti su pucali u njega i on je pritvoren, prenosi AFP.

Predsednik Barak Obama nije se nalazio u Beloj kući u tom momentu, pošto je otišao da igra golf u vazduhoplovnoj bazi Endrjus, ali je tu bio potpredsednik Džozef Bajden.

Pucnjava se dogodila na uglu Vest Egzekjutiv drajva i 17. ulice, a oko Bele kuće nalaze se jake mere obezbeđenja. Prema prvim informacijama, jedan muškarac je prišao punktu tajne službe noseći oružje tako da su agenti brzo odgovorili. On je ranjen u stomak i odveden u bolnicu u kojoj je kasnije podlegao povredama.

Svima, koji su se nalazili u zgradi, rečeno je da potraže sklonište, a kasnije su premešteni u podrumske prostorije. Kako se navodi, predsednik Barak Obama nije u Beloj kući.Pucnjava se dogodila na uglu Vest Egzekjutiv drajva i 17. ulice i prema prvim informacijama jedna osoba je ranjena u grudi i odvedena je u bolnicu.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track