(VIDEO) U POŽARU POGINULO 18 DEVOJČICA: Najmlađa ima samo 5, najstarija 12 godina
Foto: Ap Maj 2016

Užas na Tajlandu

(VIDEO) U POŽARU POGINULO 18 DEVOJČICA: Najmlađa ima samo 5, najstarija 12 godina

Planeta -

Najmanje 18 devojčica starih između pet i 12 godina poginulo je u požaru u učeničkom domu škole za siromašne đake na severu Tajlanda, saopštila je danas lokalna policija.

U saopštenju se navodi da je pet devojčica u požaru zadobilo povrede, od kojih su dve u teškom stanju, prenela je agencija AP. Vatrogascima je trebalo tri sata da ugase požar, kao i da iz izgorele drvene dvospratnice izvuku preživele i tela poginulih.

Požar je izbio kasno sinoć po lokalnom vremenu, što znači da je većina učenica te škole koju vode dobrotvorne hrišćanske organizacije spavala pa nisu mogle da pobegnu od požara.

Devojčice koje su spavale u spavaonici učeničkog doma kad je izbio požar uglavnom potiču iz siromašnih lokalnih plemena, koja žive predaleko da bi deca svakog dana putovala u školu.

"Kad je izbio požar, u spavaonici se nalazilo 38 učenica. Neke od njih još nisu bile zaspale, pa su uspele da pobegnu od požara. Ali one koje su spavale nisu mogle da pobegnu, pa zato imamo veliki broj žrtava", izjavio je zamenik guvernera provincije Čiang Rai Arkom Sukapan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track