SKANDAL NA PUTU: Političar namerno smetao Hitnoj pomoći dok su vozili pacijenta u kritičnom stanju
Foto: Youtube/Printscreen

Na šta li je mislio

SKANDAL NA PUTU: Političar namerno smetao Hitnoj pomoći dok su vozili pacijenta u kritičnom stanju

Planeta -

Boris Zahumenski (45), lokalni slovački političar iz okoline Trenčina koji je svojevremeno pripadao hrišćansko-demokratskoj stranci, zaprepastio je tamošnju javnost jer se u petak namerno čak nekoliko kilometara vozio ispred kola hitne pomoći.

Da bi priča bila još gora, u vozilu se nalazio stariji pacijent u kritičnom stanju, a snimak pokazuje i da je Zahumenski tokom suludog provoda u svom "mercedesu" ugrožavao živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Zahumenski je sebe prikazao kao žrtvu, a vožnju ispred kola hitne nazvao plemenitim delom.On je javnost pokušao da uveri da je on samo krčio put u želji da pacijent što pre stigne u bolnicu u Trenčinu i da je silno tužan zbog reakcija koje su ga zadesile.

"Rizikovao sam sopstveni život i novi "mercedes" da bi mi se tako vratilo. Razočaran sam", izjavio je Zahumenski, koji je, tokom "misije" zaista trubio sve vreme i upalio sva četiri migavca.

Kako će biti kažnjen tamošnja policija još nije odlučila, ali zato je javnost pozvala da mu se vozačka dozvola oduzme po hitnom postupku, ali i da se najozbiljnije uputi na psihijatrijski pregled.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja