KRENUO DA SE OBOGATI: Tinejdžer leteo od Kine do Dubaija u prtljažniku!
Foto: AP

Ludost

KRENUO DA SE OBOGATI: Tinejdžer leteo od Kine do Dubaija u prtljažniku!

Planeta -

Jedan kineski tinejdžer krio se tokom devetočasovnog leta do Dubaija u prtljažnom prostoru aviona kompanije "Emirejts erlajns", a let je kasnije opisao kao "udoban", javili su danas kineski mediji.

Tinejdžer, koji je želeo da dođe u Dubai kako bi se obogatio, pronađen je kad je avion iz Šangaja sleteo u Dubai, navela je policija, a prenela agencija AFP.

"Rekao nam je da mu je u prtljažnom prostoru aviona bilo udobno", ispričao je pomoćnik šefa policije u Dubaiju zadužen za luke i aerodrome Ahmed bin Tani.

On je dodao da je 16-godišnjak kazao da je želeo da dođe u Dubai pošto je čuo da se tu dobro živi, pa je želeo da zaradi neki novac.

Dečak, kojeg je policija ispitala pomoću prevodioca za kineski, priznao je da je na internetu pročitao glasine da "čak i prosjaci mogu dobro da zarade u Dubaiju", navodi kineski list na engleskom jeziku "Seven dejz".

Nije poznato kako je tinejdžer, koji se nalazi u pritvoru u Dubaiju, uspeo da uđe u prtljažni deo aviona, u kojem se temperatura kontroliše za razliku od stajnog trapa, gde slepi putnici obično ulaze, ali rizikuju smrt zbog izuzetno niskih temperatura i manjka kiseonika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja