DECI DALA KRIMINALNI TEST IZ MATEMATIKE: Glavni likovi bande, dileri drogom i prostitutke
Foto: Profimedia

Šta li je mislila?

DECI DALA KRIMINALNI TEST IZ MATEMATIKE: Glavni likovi bande, dileri drogom i prostitutke

Planeta -

Jedna nastavnica suspendovana je nakon što je učenicima dala test iz matematike u kojem su "glavne uloge" dileri drogom, prostitutke i kriminalne bande.

Džoan Bolser iz Alabame bacila je sebe u vatru kada je strudentima nedavno spremila matematički test u srednjoj školi Burns.

Ona se u testu poslužila primerima iz sveta kriminala pa su tako učenici dobili zadatke u kojima treba da izračunaju na koliko bi paketića narko diler trebalo da "iseče" drogu koju je kupio za 40.000 dolara, ako želi da mu profit bude 20 odsto.

Ona je stavljena pred administrativni odmor jer su pitanja na testu predstavljena kao promocija nasilja.Bolserova je nastavnik u školi već dugo godina i trebalo je da ode u penziju ove godine.Jedno od pitanja bilo je o izvesnom Tajronu: "Ima 20 devojaka u njegovoj bandi. Koji je tačan procenat devojaka koje je Tajron "napumpao"?"

Inače, na testu se pojavljuju i "Ramon" koji je uključen u "pucanjavu iz kola" i "Pedro" koji služi šest godina za ubistvo.

Jedan od njenih učenika je fotografisao test i poslao ga majci Erici Hal, koja je izjavila da su učenici prvo mislili da se nastavnica šali kada je podelila ovaj test.

"Ali je dodala da je tražila da ga završe i predaju", rekla je Halova.

(The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track