RUSIJA DELI ZEMLJU DŽABE: Od jednog do 3,5 hektara svima koji hoće da rade
Foto: Profimedija

Velikodušna ponuda

RUSIJA DELI ZEMLJU DŽABE: Od jednog do 3,5 hektara svima koji hoće da rade

Planeta -

Prve tri porodice u ruskom regionu Amur dobile su besplatne hektare zemljišta u okviru programa koji ima za cilj da razvije daleki istok zemlje.

Arkharinska oblast u regionu, koja se graniči sa Kinom, izabrana je kao pilot područje za inicijative.

"Prve tri prijave stigle su od stanovnika tog područja, koji se već dugi niz godina bave pčelarstvom. Vlasti distrikta su već odobrili izgled zemlje, i imovinske granice su registrovane", rekao je portparol lokalnih vlasti za Interfaks.

Još dve prijave se obrađuju; jedna od njih je kolektivna aplikacija za tri porodice koje se takođe bave pčelarstvom.

Arkharinski okrug se nalazi na raskrsnici granice sa Kinom i sa ruskom Jevrejskom autonomnom pokrajinom. Distrikt je "prekršten" Trans-Siberijanskom prugom i saveznim autoputem Čita-Habarovsk.

Okrug ima 50.000 hektara poljoprivrednog zemljišta i 500.000 hektara šume.

Guverner Jakutije, druge oblasti uključene u program, najavio je da pored hektara zemljišta koje nudi država, njegova oblast će obezbediti još 2,5 hektara za sve zainteresovane. Jakutija je poznata po svojoj surovoj klimi i najnižim temperaturama zabeleženim u severnoj hemisferi na -71.2 ° C (-96.2 ° F) u 1926. godini.

U aprilu, Ruska državna Duma usvojila zakon koji dozvoljava Rusima pravo da zahtevaju slobodan hektar (10.000 kvadratnih metara) zemljišta na dalekom istoku. Tu su uključeni Jakutia, Kamčatka, Čukotka, Primorje, Habarovsk, Amur, Magadan, Sakhalin i jevrejska autonomna oblast. Zemljište se može koristiti za bilo koje zakonite svrhe a novi vlasnici ne mogu iznajmiti, prodati, ili dati zemlju pet godina.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track