(VIDEO) NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Tramp na mitingu prozvao svog Afroamerikanca
Foto: Reuters

Na meti kritika

(VIDEO) NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Tramp na mitingu prozvao svog Afroamerikanca

Planeta -

Izvesni kandidat republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp, u želji da pokaže da ima podršku među crncima, pokazao je na mitingu u Kaliforniji na jednog od prisutnih nazvavši ga "svojim Afroamerikancem".

Američki milijarder Donald Tramp, koji je tokom predizborne kampanje u SAD više puta optužen za rasizam i ksenofobiju zbog svojih kontroverznih izjava, danas je privukao nove kritike.

Tramp je na mitingu u petak u Redingu objašnjavao šta se desilo na jednom od njegovih ranijih skupova u martu, kada je jedan crnac udario drugog demonstranta s kapuljačama Kju Kluks Klana, koji su navodno prekinuli miting.

"Želim da znam šta se dešava s njim", rekao je Tramp misleći na tog Afroamerikanca, a zatim je ugledao jednog crnca u publici i pokazao na njega.

"O, pogledajte mog Afroamerikanca ovde. Pogledajte ga. Zar nisi najveći? Znaš o čemu pričam", rekao je Tramp, a zatim nastavio da govori o skupu u martu u Arizoni.

"Imali smo Afroamerikanca na jednom od mitinga pre mesec dana, i sedeo je pristojno. I imali smo demonstrante u areni, u odeći Kju Kluks Klana. Taj Afroamerikanac je ustao i udario te momke", kazao je Tramp, dodajuć0i da su mnogi mislili da je crnac na tom skupu bio njegov protivnik, a ne pristalica.

Istraživanja pokazuju da Tramp zaostaje za verovatnom protivkandidatkinjom iz Demokratske partije Hilari Klinton kada je u pitanju podrška Afroamerikanaca.

Tramp je veći deo mitinga u Kaliforniji, gde se u utorak održavaju još jedni važni unutarpartijski izbori, proveo kritikujući Hilari Klinton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track