(VIDEO) POPLAVE U TEKSASU: Vodene bujice odnele najmanje 16 života
Foto: AP

Tragedija

(VIDEO) POPLAVE U TEKSASU: Vodene bujice odnele najmanje 16 života

Planeta -

Najmanje 16 osoba je poginulo u poplavama izazvanim oblinim padavinama u američkoj saveznoj državi Teksas, među kojima je i devet vojnika, saopštili su zvaničnici

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da se na istoku Teksasa i u Hjustonu, najvećem gradu te države, očekuju snažne padavine tokom vikenda što će verovatno izazvati dodatne poplave. Stotine kuća je poplavljeno zbog snažnih padavina protekle nedelje, a izvršena je evakuacija više zatvora.

Više od 160 letova je otkazano na aerodromima u Dalasu i Hjustonu zbog nepovoljnih uslova, saopštila je služba za praćenje letova "Flajt Aver".

Broj poginulih vojnika porastao je na devet pošto su zvaničnici saopštili da su među stradalima i četvorica vojnika, koji su se vodili kao nestali, kada se njihovo vozilo prevrnulo u nabujalim vodama.

Ranije su pronađena tela još pet vojnika, žrtava iste nesreće, koja se dogodila u vojnoj ispostavi Fort Hud u centralnom Teksasu, preneo je Rojters.

Troje preživelih je danas pušteno iz bolnice, rekao je major-general Džon Uberti na konferenciji za novinare dodajući da vojska planira da objavi imena poginulih nakon što njihove porodice budu obaveštene.Policija u San Antoniju saopštila je da je moguće da je smrt još jedne osobe povezana sa poplavama nakon što je pronašla telo zarobljeno među metalnim šipkama za vodenu drenažu.

Odeljenje za krivičnu pravdu Teksasa počelo je juče sa evakuacijom oko 1.700 zatvorenika u zatvoru u Rošeronu, koji je udaljen oko 50 kilometara od Hjustona zbog nabujale reke Brazos.

Zbog iste reke, evakuisano je oko 2.600 zatvorenika iz druga dva zatvorska objekta ove nedelje.

Guverner Teksasa Greg Ebot, koji je obišao poplavljena područja južno od Hjustona, opisao je da su pojedini krajevi izgledali kao ostrva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track