(VIDEO) POGINUO VETERAN DŽIHADA: Pogledajte kako je ubijen vodeći komandant Al-Nusra Fronta!
Foto: Youtube

Alep

(VIDEO) POGINUO VETERAN DŽIHADA: Pogledajte kako je ubijen vodeći komandant Al-Nusra Fronta!

Planeta -

Na svom Jutjubu profilu su se teroristi grupe Fajlak Al-Šam hvalili "kako su navođenim projektilom ubili grupu sirijskih vojnika", koji se u daljini vide kako prelaze zid u nekom selu u području južnog Alepa.

Ali, kasnije se ispostavilo da se radilo o borcima Al-Nusra Fronta, koji se zajedno sa grupama Asalah i Tanmijan, Jund Al-Aksa, Ahrar Al-Šamn, Fajlak Al-Šam, Ajnad Al-Šamn i nekim manjim terorističkim grupama učestvuju u ofanzivi protiv sirijske vojske u južnom Alepu.

U prijateljskoj vatri je ubijen jedan od najvažnijih komandanata Al-Nusra Fronta, Omer Al-Dagestani. Prvo se nije znalo da li je reč o propagandi, ali su onda brojne arapske stranice potvrdile vest.

Prema izveštajima lokalnih medija, Omer Al-Dagestani je ubijen zajedno sa još tri militanta Al-Nusra Fronta, kada je projektil kojeg je ispalio terorista Fajlak Al-Šama udario na njihov položaj u blizini mesta Bursah na jugu Alepa.Omer Al-Dagestani je postao poznat po svom "ratnom putu" uz pokojnog saudijskog teroriste Ibn El-Hataba i njegove borce u "Drugom čečenskom ratu".

Fajlak Al-Šam je objavio video u kojem govore "kako njegovi borci ATGM projektillom napadaju sirijsku vojsku na jugu Alepa". Međutim, kasnije je potvrđeno da je projektil ubio Omera Al-Dagestanija i njegove saborce iz Al-Nusra Fronta, izvestila je agencija Abna24.

Snimak jasno pokazuje kako teroristi ispaljuju ATGM američke proizvodnje prema grupi ljudi u uniformama. Nakon eksplozije se vide tela kako lete u različitim pravcima, a napadači radosno uzvikuju i slave.

Originalni snimak je doslovno "raznela" arapske društvene mreže i za samo nekoliko sati je bilo nekoliko desetina hiljada pregleda. U komentarima su pristlice terorističkih grupa tražile da se snimak ubistva njihovog idola ukloni s interneta.

Grupa koju je vodio Omer Al-Dagestani je formirana uglavnom od terorista iz bivšeg Sovjetskog Saveza i rodom iz Kavkaza, uglavnom Čečena, Dagestanaca, ali i Turaka.

Na kraju je "nemili incident" priznao i islamistički portal Put Vernika.

(Altermainstreaminfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track